Saját KB bal
Saját KB jobb

Minden, amit a zuhanyfalakról tudni kell

A fürdőszoba kialakításának vagy felújításának központi kérdése, hogy fürdőkád vagy zuhanyzó kerüljön-e kialakításra. Ez sok esetben ízlés kérdése, de a kádak nagyobb terekben jobban kihasználhatók, míg a zuhanyzó kisebb helyiségekben jelenthet megoldást. Szerencsére, ha az utóbbi mellett döntünk, akkor sem kell kompromisszumokat kötnünk, hiszen a számtalan különböző kialakítású modell között bárki megtalálhatja a neki tetszőt. Az alábbiakban a zuhanyfalak sajátosságait vesszük górcső alá.

Zuhanytálcás kabinok

Azok számára, akik zuhanyzó kialakítása mellett döntenek, a legegyszerűbb megoldás, ha egyszerűen összeszerelhető zuhanytálcás kabint választanak, amelyek a megfelelő csövezés kialakítását követően gyorsan beszerelhetők. Szerencsére ma már ezeknek a modelleknek a választéka igen gazdag, így a szögletes típusok mellett megtalálhatók a lekerekített formák, valamint az igen népszerű, sarokban elhelyezhető darabok is. A tálcák mélysége típusonként szintén eltérő lehet, ahogyan igény szerint választhatók nyíló- vagy tolóajtóval felszerelt kabinok is. 

Épített zuhanykabinok

Akik nem elégednek meg a hagyományos modellek kínálatával, azok számára az épített zuhanykabinok jelenthetnek megoldást. Mivel egyedi méretek alapján kerülnek kialakításra, ezért bármilyen formájú és méretű helyiségbe ideálisak lehetnek, akár tetőtérbe is. Az épített zuhanykabinokra legtöbbször nem jellemző a tálca, ezért az aljzat kialakításakor kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő lejtésre.

A fentieken kívül az épített típust jelentősen meghatározza, hogy hány fal határolja a zuhanyzót, ezek számától függően zuhanyfal és azzal harmonizáló ajtó kerülhet beépítésre.

Zuhanyfalak jellemzői

A legújabb minimalista trendeknek megfelelően a zuhanyteret egyik oldalon átlátszó zuhanyfallal határolják, míg a másik oldalt ajtó kialakítása nélkül szabadon hagyják, így biztosítva a megfelelő szellőzést és az esztétikus, légies hatást. Szerencsére a tökéletes összhang érdekében ma már mindenki megtalálhatja a legkülönfélébb fürdőszobaszaniterekkel harmonizáló zuhanyfalat, hiszen sokféle anyagú, színű és formájú vasalattal rendelkező modell választható.

A zuhanyfalak magassága általában 190-195 cm, szélességük viszont igen változatos: a 90 centis daraboktól egészen az akár kétszemélyes zuhanyzók számára is ideális 160-as szélességig terjed. A megfelelő szilárdságot biztosító minőségi falak a legtöbbször 8 mm vastag edzett üvegből készülnek, amelyeket a könnyebb tisztántarthatóság miatt vízlepergető bevonattal is ellátnak. A hagyományos átlátszó üveg mellett matt hatású, tejüveg, de akár egyedi mintázatot is választhatunk, így biztosítva egyedi megjelenést fürdőszobánknak.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...