Saját KB bal
Saját KB jobb

A bébiőr fontossága

A bébiőrök hatalmas segítséget jelentenek az aggódó anyukáknak éjjelente és napközben, amikor a kicsi babájuk az ágyikójában szuszog. Ahhoz, hogy a kicsi mélyen, hosszan tudjon aludni, szükség van néhány szülői trükkre. Hogy hogyan lehet elérni, hogy a kicsi a lehető legtöbb alváshoz juthasson, arról a következőkben írunk. A leghasznosabb biztonsági eszközökről is szót ejtünk majd. Cikkünk elolvasása után reméljük, minden kicsi nyugodtan, biztonságosan tud majd aludni éjjelente, na meg délutánonként.

A nagy délutáni szundikálások, átaludt éjszakák kulcsa

Amikor a kicsi már elég idős ahhoz, hogy át tudja aludni az éjszakákat, mindenképp el kell kezdeni használni azokat a technikákat, amelyek elősegítik a nyugodt alvást.

Az első és talán legfontosabb tanácsunk az, amely még a felnőtteknél is beválik! A délutáni szundikálás előtt mindenképp etesd meg a kisgyermeked, tele hassal ugyanis mindenki jobbat alszik. Az is segíthet, ha a szobájában kellemesen sötét van délutánonként is, ám arra ügyelj, hogy ilyenkor az ajtót ne csukd be, hadd hallja a lakás zajait. Ezzel megelőzheted azt, hogy később nehezen tudjon elaludni. 

Az éjszakai alvás előtt fürdesd meg a kicsit. A meleg fürdővíz elálmosít még minket, felnőtteket is, így nem kell csodálkozni azon sem, hogy a kicsik álmosan pislognak már, amikor a pizsit adod fel rájuk. Figyelj arra, hogy a kicsi ágyába ne kerüljön semmi, csak a legszükségesebbek. Természetesen egy alvókát magához vehet a baba, de ezenkívül csak az ágyneműje, egy rácsvédő na meg egy pihe-puha takaró legyen vele. 

Mire jó a bébiőr?

A bébiőr és rácsvédő a kisbabák legfontosabb őrzői. Előbbi figyelmeztet, ha a kicsi légzésével gond lenne, illetve hallod rajta keresztül, ha esetleg felkel, és menned kell megnyugtatni. Ez akkor a leghasznosabb, amikor a babaszoba annyira messze van tőletek, hogy éjszakánként nem hallod a sírását. A bébiőrt akár a délutáni szundikálás alatt is magaddal viheted, amíg takarítasz, főzöl, vagy esetleg csak pihensz. Ha kétirányú bébiőrt választasz, akkor az a lehetőséged is megvan, hogy anélkül megnyugtasd a kicsit, hogy ott lennél vele, hiszen ezen keresztül hallhatja a hangodat.

A bébiőrök nagyon fontos kiegészítők akkor, amikor a kicsi már elég idős ahhoz, hogy egyedül aludjon, mégsem szeretnéd egészen magára hagyni a szobájában.

A rácsvédőnek pedig a kicsi épségének megóvása a feladata. A rengeteg különféle rácsvédő közül biztosan megtalálod a nektek valót, arra persze ügyelj, hogy rendelkezzen a megfelelő tanúsítványokkal!

Erre ügyelj még

Ha a kicsi nagyon rossz alvó, érdemes a szobájába kedves fényű lámpát tenni, amely halvány ragyogással világítja majd be a gyerkőc szobáját.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...