Saját KB bal
Saját KB jobb

A testi és lelki egészség fontossága

A mindennapi folyamatos hajtás miatt nincs időnk és energiánk egészségünkkel foglalkozni, pedig minden szempontból ez lenne a legfontosabb. Hiszen hiába a sok pénz, a luxuslakások vagy utazási lehetőségek, ha az egészségi állapotunk nem megfelelő, ezt élvezni sem fogjuk tudni. Ezért jó, ha időben észleljük, hogy tennünk kell egészségünk védelme érdekében, és mihamarabb cselekszünk is.

Egészségmegőrzés

Az egészségmegőrzéssel kapcsolatban sok mindent olvashatunk az interneten és hallhatunk a televízióban. Így az emberek többsége tisztában van vele, hogy az egészségmegőrzéshez szorosan hozzákapcsolódik a megfelelő táplálkozás és a sportolás. Bár hiába tudják mindezt, mégsem ennek megfelelően cselekednek. Hiszen a mai világban a legegyszerűbb, ha beülünk a kocsiba vagy felszállunk a buszra, és már ott is vagyunk a munkahelyünkön vagy épp a boltban. De ha e helyett inkább biciklivel vagy gyalog járnánk a kívánt helyre, máris tettünk valamit egészségünkért. Továbbá heti 1-2 alkalom jóga, tánc, séta vagy alkalmanként egy túra nem csupán testmozgásnak kiváló, de remek kikapcsolódási lehetőség is.

Az egészséges táplálkozás terén pedig az egyik legnagyobb probléma, hogy az emberek az élelmiszereken próbálnak minél többet spórolni. Ez valamilyen szinten érthető is, hiszen az egészségtudatosabb termékek ára magasabb. De érdemes belegondolni, hogy napi szinten megvásároljuk a különböző édességeket vagy esetenként az alkoholt, és ezek szintén mennyi pénzbe kerülnek, ráadásul károsítják egészségünket is. Látjuk, hogy ha ezek helyett néhány gyümölcsöt vagy teljes kiőrlésű kenyeret pakoltunk volna a kosarunkba, lehet, hogy olcsóbban megúsztuk volna. 

Ha téged is érdekel az egészségmegőrzés, látogass el a Hírek Ma oldalára, ahol egy helyen megtalálod a legfontosabb, egészséghez kapcsolódó híreket.

Lelki egészségünk fejlesztése

Azonban nem elég, ha csupán táplálkozásunkon és a sporthoz való hozzáállásunkon változtatunk. Hiszen a testi egészség mellett ugyanolyan fontos lelki egészségünk is. A kimerültség, a folyamatos stressz, az elvárások mind megterhelik szervezetünket, és ezzel együtt lelki egyensúlyunk is felborul. Ennek következménye pedig, hogy ingerültek leszünk, és gyakrabban hibázunk a munkahelyünkön is.

Lelki egyensúlyunk megtartásáért törekedjünk arra, hogy mindig tiszta és rendezett környezetben teljenek a mindennapjaink, ami segíti a jobb közérzetet is. Emellett igyekezzünk kialakítani és betartani egy megfelelő étrendet, valamint szánjunk időt a sportolásra is.

Az elvégzendő feladatok tekintetében pedig jó, ha beosztjuk az időnket és rendszerezzük feladatainkat. Így csökken a rajtunk lévő nyomás és az ezzel járó stressz is. Végül találjunk egy olyan tevékenységet magunknak, amely által kikapcsolódhatunk és boldogságot hoz a monoton hétköznapokba.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...