Saját KB bal
Saját KB jobb

A körcsatorna felépítése és annak elemei

A megfelelő szellőztetés kialakításának lépései fontosak, azonban mindezek előtt tisztában kell lennünk néhány lényeges szemponttal, amelyek irányt mutathatnak, különösen akkor, ha egy konkrét rendszerről és annak működéséhez szükséges elemeiről van szó. A következő pár sorban a körcsatorna speciális tulajdonságairól és annak elemeiről olvashat bővebben.

A megfelelő szellőztető rendszer kiépítése

A légbevezető elemeket szakszerűen el kell helyezni a kérdéses helyiségbe, majd fontos biztosítani a levegő szabad áramlását is. A különböző légelvezetőket, elszívórácsokat a “vizes” helyiségekben kell beépíteni, amelyek már az elszívó ventilátorhoz csatlakoznak a légcsatornán keresztül. Így garantált a szennyezett levegő eltávolítása, ugyanakkor a friss levegő beáramoltatása is.

Az AeroVentil speciális légkezelő termékeinek köszönhetően professzionális rendszer építhető ki valamennyi helyiségben. 

Szellőztető rendszer körcsatornával

Miért is éri meg körcsatornás rendszert alkalmazni? Műanyag merev körcsatorna segítségével nagyon gyorsan kiépíthetjük szellőztető rendszerünket. 

Ahhoz, hogy megfelelő teljesítményű ventilátor kerüljön beépítésre a rendszerbe, ismernünk kell a rendszer nyomásveszteségét, amit majd a ventilátornak le kell győznie a hatékony légszállítás érdekében. Ha összeadjuk a rendszer összes elemének nyomásveszteségét, az egyenlő lesz az összes nyomásveszteséggel, ennek segítségével már kiválasztható a megfelelő teljesítményű darab. Nyomásveszteséggel számolhatunk például az idomok, a szűrők, a légcsatorna vagy a szelepek esetében is. 

A körcsatorna elemei

A körcsatorna akkor működik jól, ha megannyi speciális alkatrész a helyére kerül a rendszerben. 

Vannak olyan esetek, amikor nem kompatibilis egyik elem a másikkal, ilyenkor a szűkítők, átalakítók segíthetnek áthidalni a problémát. Természetesen ezekből kapható vízszintes és függőleges darab egyaránt, attól függően, hogy a rendszerben épp melyikre van szükség. 

Az esztétikus és praktikus fedést a csonk nélküli rácsok biztosítják, továbbá beszerezhetőek még ajtórácsok is. Ezekből a leggyakoribb a körrács. De nem hagyható ki a befújásra és elszívásra alkalmas légszelep, valamint a körcsatorna merev, műanyag csövei sem.

Nem szabad elfelejteni, hogy egy szellőző rendszer komplex rendszert képez, így elengedhetetlen az egyes elemek megfelelő illeszkedése. Ennek szellemében ajánlott minél szélesebb kínálat termékeit értékesíteni a vásárlóknak. Minőségi termékekkel és szakszerű útmutatással kellően felkészültek lehetnek a légkezelési kérdésekben, ami pedig az üzletnek sem fog rosszat tenni.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...