Saját KB bal
Saját KB jobb

Próbálja ki a Panatta vertikális lábtoló gépezetét!

A testépítés és az edzőtermi testedzés manapság igen népszerű szabadidős tevékenységnek számít. Sőt, sokaknál több mindez, mint szabadidős vagy rekreációs tevékenység, amelyet egészségük megőrzése és az ideális nyári alak elérése érdekében tesznek. Ez már hivatás, hobbi és szenvedély egyben. Testedzés alkalmával azonban nem elegendő egy-egy testrészre figyelmet fordítani, minden egyes testtájat ugyanolyan odafigyeléssel szükséges megedzenie a megfelelő eredmény elérése érdekében. 

A lábgyakorlatok elvégzésére mindig nehezebben veszi rá magát az ember, azonban a legnépszerűbb edzéstípusnak a lábtolás mondható, amelyet legegyszerűbben a Panatta vertikális lábtoló gép segítségével lehet kivitelezni.

Használata első ránézésre egyszerűnek és egyértelműnek tűnhet, azonban kifejezetten nagy figyelmet kell fordítani a helyes végrehajtásra, mint minden más gépezetnél ahhoz, hogy ne okozzon károkat a testében. Nem csak a hirtelen bekövetkezett sérülések elkerülése végett, hanem a hosszú távon rosszul begyakorolt gyakorlatok testre gyakorolt hatása miatt is. 

Minden, amit a lábtolásról tudni kell

A lábtolás egy olyan specifikus gyakorlat, amely megdolgoztatja a combhajlító izmokat és a farizmot egyaránt, azonban elsősorban a combfeszítő izomzat fejlesztése érdekében használják a legtöbben.

A gyakorlat végzésekor figyelni kell a lábfej pozíciójára, mivel úgy kell elhelyezni a talpakat, hogy a térd ne kerüljön a lábfej alá a leengedés során. Mindemellett nem szabad túl mélyen sem beengedni, mivel ekkor a csípő elemelkedik a támlától, és ez nem egészséges a gerincoszlopra nézve. A csípőt szorosan a támlánál szükséges tartania a gyakorlat végzése alatt a test védelme érdekében. Továbbá nem szabad a talppárnákra helyezni a nyomást, törekedni kell arra, hogy a mozdulat a sarkaiból induljon.

A mozgástartománynak nem szabad túlságosan rövidnek lennie. Nem szükséges túl nagy súlyokat használni, mivel ebben az esetben fordulhat elő, hogy a mozdulat csak a felső mozgástartományban történik, amelynek nincs sok haszna.

Amennyiben szeretne többet megtudni a mozgások végrehajtásának helyes módjáról, akkor látogasson el a Mánia Fitness weboldalára, ahol számos hasznos bejegyzést olvashat.

A Panatta Freeweight HP 

A Panatta Freeweight HP egy olyan márka, amely kiemelkedőnek számít a piacon, szinte a legjobbnak mondható, erőfejlesztésre alkalmas gépeket fogja össze az edzeni és formásodni vágyók számára. Versenytársaihoz nem fogható a piacon. Magas szintű minősége tagadhatatlan. Biomechanikája alapján magas szintű biztonságról adhat tanúbizonyságot, valamint komfortérzetben is kiválóan teljesít, megfelel a legmagasabb minőségi elvárásoknak. 

Legfőbb jellemzői közé tartozik az, hogy háttámlája mobilis, azaz 3 különböző pozícióba is állítható, valamint a lábakhoz tartozó platform is mozgatható a dőlésszög szempontjából. Kezdők és haladók számára is kényelmes és biztonságos edzés élményt nyújthat minden szempontból. 

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...