Saját KB bal
Saját KB jobb

Minden, amit tudni kell a megfelelő CIP fej kiválasztásához

Az első és legfontosabb, amit tisztázni kell, hogy a CIP fej nem más, mint egy tartálymosó fej, és ahogy a neve is mutatja, tartálymosásra lehet használni. A megfelelő CIP fej kiválasztása nem egyszerű feladat, ugyanis nem csupán a fejre kell odafigyelni, hanem számos egyéb szempontot is figyelembe kell venni. 

A tartálymosási feladatok sorrendje

Ha sorrendbe akarunk rakni egy tartálymosási feladatot, akkor a sorrend valahogy úgy nézne ki, hogy először meg kell határozni a tartály méretét, adottságait, a szennyeződés típusát és mértékét, majd a fentiek ismeretében kell kiválasztani azt a fejet, ami megfelel a meghatározott paramétereknek, és csupán a legutolsó lépés a megfelelő szivattyú kiválasztása. 

A fenti azonban egy idealizált helyzet, a valóságban csak ritkán zajlik le a sorrend a leírtaknak megfelelően, sokkal inkább jellemző, hogy már rendelkezésre áll egy szivattyú, és ahhoz kell alkalmas mosófejet találni, ugyanis a már meglévő szivattyút a legtöbben nem szívesen cserélik le egy tartálymosás miatt.

Amennyiben tartálymosáshoz keres fejet, akkor mindenképpen érdemes szétnéznie a Monojet weboldalán.

Amit a tartály tulajdonosának tudnia kell a mosófej kiválasztásakor

Az első és legfontosabb, hogy tudni kell a tartály méreteinek, átmérőjének és magasságának a paramétereit. Azzal is tisztában kell lenni, hogy található-e a tartályban keverőszár, keverő- vagy egyéb olyan elem, ami miatt néhány felület le van árnyékolva. A mosófejet be kell helyezni a tartályba, ezért tudni kell, van-e rajta kialakított csonk.

Mivel tisztításról van szó, természetesen tisztában kell lenni a szennyeződés típusával, a feltapadás mértékével és azzal, mivel lehet a szennyeződést oldani. Ha van szivattyú, akkor tudni kell annak a jelleggörbéjét. Az sem probléma, ha nincs meg a pontos jelleggörbe, ugyanis a pontos cikkszám és típus segítségével le lehet ellenőrizni a szivattyú üzemi értékeit.

Amiben a szakember segíthet

A fentiek tisztázása után még nincs vége a folyamatnak, további pontosításokra van szükség, viszont azok meghatározása már a szakember feladata. Egy hozzáértő személy meg tudja határozni, hogy forgófejjel vagy fix fejjel kell-e mosni a tartályt, hány fejre van szükség a megfelelő tisztítás érdekében, elegendő-e a már meglévő csonk, vagy szükség van-e közdarab alkalmazására.

Nem árt ismét hangsúlyozni, hogy ezek meghatározásához nem elegendőek a szivattyú tábláján feltüntetett maximális szállítási teljesítmény és emelőmagasság értékei, hanem a pontos üzemi adatokra van szükség.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...