Saját KB bal
Saját KB jobb

Mi a weboldal-átvilágítás, és miért van rá szükséged?

Előfordult már, hogy úgy érezted, hogy a céges weboldalad nem hozta a kívánt eredményt? Hiába futnak a hirdetéseid, hiába terelsz forgalmat az oldalra valamelyik közösségi platformról, nem érkeznek megrendelések vagy érdeklődők a termékek iránt? Ilyenkor jön jól a weboldal-átvilágítás!

Mi az a weboldal-átvilágítás?

A Webrollingnál elérhető weboldal-átvilágítás során ellenőrzik a weboldalt, és több szempont alapján megvizsgálják, hogyan lehetne azt eredményesebbé tenni. Ezzel a módszerrel sokat lehet nyerni, hiszen sokszor néhány kisebb módosítással is jelentősen gyorsítani tudnak az oldalon és megoldani annak a problémáit. 

Ez a módszer segít megtalálni az olyan rejtett hibákat, amelyek meggátolják, hogy az oldal segítségével a vállalkozás fejlődni tudjon. Ilyen lehet a lassú betöltődés, valamilyen tartalmi hiányosság vagy egy nem túl jól működő funkció. 

A weboldalaudit során kiderülhet például, hogy miért nem fejezik be a vásárlók a folyamatok egy részét, miért nem futnak végig a folyamatok, esetleg van-e olyan rendelés, amelyik technikai hiba miatt nem megy végbe az oldalon. 

Mit néznek a webaudit során?

Minden cég kicsit mást vizsgál, de a szempontok nagyjából ugyanazok. Ezeket a vonásokat általában mindenki vizsgálja:

  • Mennyi az oldal betöltési ideje, mennyire gyorsan, megbízhatóan működik a weblap?
  • Milyen tartalom van az oldalon, és ez mennyire felel meg a SEO, vagyis a keresőoptimalizálás szempontjainak?
  • Minden adat a helyén van-e? Helyesen működnek-e az egyes funkciók?

A weboldalaudit során kiderül, mennyire van jó állapotban a weboldal. Sokszor előfordul, hogy a gondosan tervezett weblap az évek során elavul, bizonyos frissítések után például nem működik minden funkció. Szélsőséges esetben az is előfordulhat, hogy azért nem jönnek meg az érdeklődők e-mailjei, mert van valamilyen technikai probléma van a háttérben. 

Ki végezhet weboldal-átvilágítást?

A webaudit neve hivatalosan hangzik, de ez nem egy olyan procedúra, amelyet súlyos büntetés, vagy jogi huzavona követ. Egyszerűen csak ellenőrzésről van szó, amelyet bármelyik felelős webdizájner cég el tud végezni. Fontos, hogy lehetőleg olyan vállalkozást válasszunk, aki tud mutatni referenciát, és vannak a portfóliójában már sikeresen működő oldalak. 

Jó, ha olyan csapatot találunk, mint például a Webrolling: ők nem csak a weboldal átvilágítást vállalják, szükség esetén a javításokat is el tudják végezni, ráadásul a munkadíjból a vizsgálat ára levonható. 

A weboldal-átvilágításhoz nem kell leállítani az oldal működését. Egy gyakorlott cég kevés adatból is néhány nap alatt eredményes elemzést tud készíteni. Ezzel a szolgáltatással könnyen meg lehet spórolni több, költséges fejlesztés árát is. Eredményesen és gyorsan dolgozhatunk.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...