Saját KB bal
Saját KB jobb

Az ökologikus hőszigetelési megoldások kiválóságai

Az építőipar számára is komoly feladat, hogy környezettudatosan teremtsék meg az élhető otthonokat. Szerencsére számos megoldás létezik, mellyel mondhatni nulla energiaigényű épületeket lehet létrehozni. A hőszigetelés esetében a természetes megoldások jelentik a megoldást a szintetikus anyagok helyett, és a környezetvédelem mellett fantasztikus lakóklímát is eredményeznek. 

Az ökologikus hőszigetelés előnyei

A műanyagok jelenléte az egyik legfőbb káros eleme a környezetszennyezésnek. A jövő generációjáért is felelősek vagyunk, tehát a tudatos építkezésnek már ezen szempontok okán is fontosnak kell lennie. Természetes anyagokban kell gondolkodni hőszigetelés esetén, ilyen például a cellulóz, kender, birkagyapjú, fagyapot vagy épp a szalma. Ráadásul ezeknek a megoldásoknak olyan fantasztikus tulajdonságai vannak, ami mindenkit lehengerel. 

 

  • Ártalmatlan

 

Kezdjük a legkézenfekvőbb okkal, mely a természetes hőszigetelések mellett szól. A természetes anyagokkal való munkálatok védőruházat nélkül is kivitelezhetőek, de még kesztyű sem kell a szakembereknek, mert nem szúr az anyag. Általuk méreganyagtól mentes élet biztosítható, hisz semmilyen káros kipárolgással nem kell számolni. 

 

  • A tökéletes páraszabályozó

 

A penészesedésnek még a fogalmát is elfelejthetjük természetes hőszigetelés mellett, hisz az anyag a legideálisabb páraszabályzóként funkcionál. Mindig a tökéletes 45-55%-os páratartalom lesz otthonunkban. Nem kell vizes évszakban sem aggódnunk, mert ezek az anyagok tömegük 30%-ának megfelelő vizet kötnek meg, közben pedig 100%-osan funkcionál hőszigetelési képességük. 

 

  • Ideális hőszigetelő

 

Ezt a tulajdonságát pénztárcánk fogja a legjobban kedvelni. Nyáron a légkondicionáló fog kevesebbet fogyasztani, télen pedig a meleg fog sokkal tovább bent maradni, mint a mesterséges hőszigetők esetében. 

A kender az egyik legkiválóbb hőszigetelési megoldás Önnek is

A Naturica Group oldalán bármilyen öko megoldású hőszigeteléssel kapcsolatosan a legkiválóbb anyagokat találhatjuk, most viszont a kendert nézzük meg egy kicsit alaposabban. Az előbbiekben felsorolt valamennyi előnyökkel rendelkezik, téglaházakhoz pedig elsőosztályú megoldás, ha hő- vagy épp rendkívüli hangszigetelési technikára van szükségünk. 

Otthonunk akkor lesz a nyugalom szigete, ha külső zaj nem zavarja meg pihenésünket. A külső zajforrások nappal sem tesznek jót, de ha éjszaka nem tudunk pihenni, az akár koncentrációs zavarokat is előidézhet. Azonban a Naturica Groupnál elérhető kender hőszigetelés tökéletes megoldás a problémára, mert a 200-12000 Hz tartományban maximális zajcsökkentésre képes. 

Plusz előny a kender hőszigetelésnél

A kender hőszigetelő táblákhoz karbonszállal erősített homlokzati vékonyvakolati rendszer ajánlott, és így kapjuk meg a legerősebb vakolatrendszert, mely akár 4 cm(!) átmérőjű jégesőnek is gond nélkül ellenáll!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...