Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan válassz autós USB-töltőt?

A telefonok mindig a legrosszabbkor merülnek le. Ez ellen úgy védekezhetsz, hogy felszerelkezel különféle vezetékes és vezeték nélküli töltőkkel, és ha sokat vezetsz, egy autós mobiltöltő nagyon hasznos lehet. Sok mobil eszköz – telefon, tablet, GPS – tölthető USB-aljzathoz csatlakoztatott kábelekkel, de nem minden autóban van USB csatlakozó. Ilyenkor a megoldás a szivargyújtó aljzatba helyezett átalakító.

Hogyan működik az autós USB-töltő?

Az autós USB-töltő egy kicsi adapter, amely szinte az összes autóban található szivargyújtóval használható. Mivel a szivargyújtó kimeneti feszültsége 12 Volt, az autós mobiltöltő ezt alakítja át az USB-tápellátáshoz szükséges 5 voltra.

A autós USB-töltő sokféle eszköz töltésére alkalmas az okostelefonoktól és a tabletektől a tápegységekig. A szivargyújtó hátránya, hogy csak járó motorral működik. Néhány autós USB-töltő extra funkciókat is tartalmaz, például csatlakoztatható a zenelejátszóhoz és FM jelet sugározva összeköti a zenelejátszót az autórádióval. Különösen hasznos a töltő, amikor a mobiltelefont navigációs eszközként használod, mivel a navigációs appok sok energiát fogyasztanak.

Mire figyelj autós USB-töltő vásárlásakor?

Számos szempontot mérlegelhetsz, amikor meg akarod találni a legmegfelelőbb autós USB-töltőt.

Elképzelhető, hogy több aljzatra is szükség lehet, tehát először gondold át, hány készüléket szeretnél egyszerre csatlakoztatni. A legtöbb autós USB-töltőnek két kimenete van, és ez gyakran elég, de létezik négy kimenetes autós USB-töltő is. Mivel a szivargyújtó gyakran a sebességváltó kar vagy az autó egyéb kezelőszervei közelében helyezkedik el, vigyázz, hogy ne legyen túl sok vezeték ezen a területen. 

A következő megfontolandó az autós USB-töltő mérete. Ez akkor lehet fontos, ha a szivargyújtó vagy az áramellátási pont a jármű valamely fontos kezelőszerve közelében található. Ellenőrizd, hogy az USB-töltő nem akadályoz-e semmit, és a vezetékeket el lehet-e biztonságosan vezetni. 

Néhány autós USB-töltőhöz beépített vezeték tartozik. Ez korlátozza a tölthető eszközök körét, és a töltőt használhatatlanná teheti, ha telefont cserélsz, és az új telefon másik csatlakozóval rendelkezik. A vezetékek gyakran megtörnek, így ha a beépített vezeték tönkremegy, a töltőt is dobhatod a kukába. 

Az autós USB-töltő teljesítményét is ellenőrizni kell. Az újabb okostelefonok és táblagépek több energiát fogyaszthatnak a töltéshez, mivel az akkumulátoraik nagyobbak. A legjobb, ha ellenőrzöd a telefonhoz mellékelt fali töltő adatait, majd megnézed, hogy a megvásárolt autós USB-töltő tudja-e ezt a teljesítményt.

A minőség az autós töltők esetében is nehezen megfogható. Gyakran a legjobbak a népszerű márkák vagy a jó értékelést szerzett márkák. Érdemes meggondolni a költségeket, a nagyon olcsó töltőknél nem valószínű, hogy az összes tesztelést elvégezték. Érdemes egy kicsit többet költeni a nyugalom és a jobb minőség elérése érdekében. A Phonlinestore webáruházban több mint 30-féle autós töltő közül választhatsz.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...