Saját KB bal
Saját KB jobb

Mit vegyél az ovikezdéshez?

Az ovi minden gyermek életébe nagy változást hoz. A hároméves korosztály nagy része ekkor kerül ki hosszabb időre a családi fészekből, és ez bizony megrázó lehet nekik és a szülőknek is. Az ovira való felkészüléssel kedvet csinálhatsz a kicsiknek az ovikezdéshez. Jó ötlet bevonni őket a készülődésbe, úgyis egy csomó apróságra lesz szükségetek, amiket már elkezdhettek gyűjtögetni. 

A mintás, ovis ágyneműhuzat, kényelmes benti cipő, váltóruha, ovis és tisztasági zsák az alapfelszerelés része, de a helyi sajátosságok ovinként eltérhetnek. Mivel a gyerekek nem mindig tudják felismerni a saját dolgaikat, mindenkinek segítség, hogy amire csak lehet, felteszitek az ovis jelet. Manapság már nem kell hímezgetni, ehhez az alkoholos filc, a különféle vasalható jelek vagy ragasztható matricák is megteszik. 

Mindenképp érdemes elmenni az óvoda által szervezett nyílt napokra, ahol tájékoztatni tudnak a helyi elvárásokról. Vásárlás előtt célszerű az első szülői értekezleten is rákérdezni mindenre, de úgyis elmondják az óvó nénik részletesen, hogy mire számíthattok. Már ekkor szemügyre veheted az öltözőszekrény kialakítását, kérd, hogy mutassanak ovis ágyat, sok helyen ugyanis a szülőknek kell vinni az ovis vízhatlan lepedőket is. Egy strapabíró, egyedi méretű lepedőről van szó, ami a sarkain gumikkal illeszkedik a műanyag ágykeretre.

A díjnyertes Ruhafalva webáruházban számtalan ovis terméket találsz

Az ovikezdéshez mindent beszerezhetsz egy helyről! Az ovis ágyra méretezett ovis ágynemű mesehősökkel díszített, hogy minden gyerek megtalálja a kedvencét. Az ágynemű kiválasztásába mindenképp vond be a gyerkőcöt, hiszen az alvás sarkalatos pont az oviban. Segíthet, ha olyan ágyneműben alhat, amit ő választott, és a kedvencei díszítik.

Az ovis zsák szintén fontos dolog, ebben tárolják a holmijaikat és a kedvenc alvós játékot. Jó, ha felismerik a sajátjukat. Nem nehéz dolog elkészíteni, kevésbé ügyes kezű anyukák is meg tudják varrni. Csak egy vállfa kell hozzá, ami befér a nem szabványméretű öltözőszekrénybe, és rá egy cipzáros anyag, ami alul össze van varrva, hogy a törzsébe bele bírjunk pakolni. Váltóruhaként kornak és évszaknak megfelelő pólók, váltónadrágok, harisnya, zokni, fehérnemű legyen benne, hogy az óvó néni tudjon miből választani szükség esetén. A Ruhafalva ebben is segítségedre van, ki sem kell mozdulni otthonról.

Házhoz jön a rendelés

Benti tartózkodásra olyan cipőt vagy szandált válassz, ami jól tartja a lábat. A kinti játékhoz sokszor plusz cipő vagy gumicsizma kell. 

Tisztasági csomagot is szinte mindenhol várnak. Legyen benne papírzsepi, nedves törlőkendő, szalvéta, WC-papír, fogmosó készlet, ragtapasz, fésű és kéztörlő. Ennyi mindent már csak egy ovis hátizsákba lehet bepakolni, amit a Ruhafalvánál is találsz. Ugye, hogy nem egyszerű ovis nagyfiúk és nagylányok anyukájának, apukájának lenni? És akkor még a sorstárs szülőkkel nem is találkoztatok.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...