Saját KB bal
Saját KB jobb

3+1 dolog, ami kempingezéshez nélkülözhetetlen

Lassan, de fokozatosan enyhülnek a korlátozások, így egyre több a lehetőség végre kiszabadulni a természetbe. Mi sem lenne ilyenkor jobb program, mint elindulni kempingezni. Azonban mint minden hosszabb utazásra, a kempingezésre is fel kell készülni, és bepakolni néhány olyan dolgot, amelyek megkönnyítik vagy komfortosabbá teszik a szabadtéren töltött időt.

Sátor

A kempingezés legnélkülözhetetlenebb felszerelése a sátor, hiszen valahol aludni is kell éjszaka. A legjobb, ha olyan sátrat szerzel be, ami vízhatlan, így amennyiben váratlanul csapadékosabbra fordul az időjárás, akkor sem kell aggódni az elázás miatt.

A sátor kiválasztásánál szintén fontos szempont, hogy hányan fogjátok használni, illetve természetesen az ára és a minősége mellett azt is figyelni kell, hogy könnyen összeszerelhető és szétszerelhető legyen.

Hálózsák

Ha már biztosított a sátortető a fejed felett, akkor a következő, amit elcsomagolsz, a hálózsák legyen. Hálózsákokból hasonlóan nagy választék található a túraboltok polcain, mint sátorból, de itt is van néhány olyan szempont, amit érdemes szem előtt tartani választásnál.

A jó hálózsák olyan, ami kényelmes, megtartja a test melegét, és kicsire összecsomagolható. Ha sikerült kiválasztani a szimpatikus darabot, és van lehetőséged kipróbálni, akkor érdemes élni ezzel az opcióval. Így biztos lehetsz benne, hogy kényelmesen fogsz tudni mozogni alvásnál, ugyanakkor figyelni kell arra, hogy minél inkább testhezálló legyen, ellenkező esetben túl sok felesleges tér marad, amit majd fel kell melegíteni.

Kempingfőző

A legkényelmesebb lehetőség nyilván az lenne, ha az egész konyhát be lehetne pakolni, és akkor biztosan nem hiányozna semmi a komforthoz. Azonban a kempingezés nem az a műfaj, amikor érdemes bedobozolni a konyha egész tartalmát. Viszont ebben a helyzetben kifejezetten jó szolgálatot nyújthat egy kempingpalackkal felszerelt kempingfőző, amin tökéletesen lefőzhető a reggeleket beindító isteni kávé.

Persze a kempingfőzővel nem csupán kávét lehet főzni, hanem kisebb fogások, mint például egy gazdagon megpakolt tojásrántotta szintén gyorsan elkészíthető rajta.

Kempingbútorok

Első blikkre feleslegesnek tűnhetnek a kempingbútorok, de csak addig, amíg nem tapasztalod a kempingezés árnyoldalait megfelelő ülőalkalmatosságok nélkül. Hiszen a földön ücsörgés könnyen felfázáshoz vezethet, ráadásul a rovarcsípések kockázata is nő, ha hosszabb ideig a földön ülve maradsz.

Erre nagyon jó megoldást nyújtanak a különféle kempingszékek, de akár egy könnyen szétnyitható és összecsukható, ugyanakkor rendkívül kényelmes horgász szék szintén megfelel a célnak.

Valamint egy kempingasztalt is célszerű magaddal vinni, ami jól fog jönni az étkezéseknél és a kártya- vagy társasjátékpartiknál egyaránt.

Ha kempingezni indulnál, de nincs meg a kellő felszerelésed, nézz szét a TE áruházad oldalán!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...