Saját KB bal
Saját KB jobb

Az eljegyzési gyűrű mérete

Az eljegyzési gyűrű az egyik legfontosabb ékszer egy nő életében. Ez a gyűrű nem csak egy karika a sok közül, hanem az, ami egy döntést, egy életre szóló elköteleződést jelent. Éppen ezért közel sem mindegy, hogy milyen és főleg, hogy mekkora a választott darab. 

Az eljegyzési gyűrű mérete

A vőlegények többsége nehézségként éli meg az eljegyzési gyűrű kiválasztását. Hiszen nem elég, hogy ki kell találni, hogy milyen stílusú legyen ez a fontos ékszer, de még a méret sem mindegy, hiszen ha túl nagy, akkor könnyen lecsúszik, ha pedig túl kicsi, akkor az túl szoros lesz. Éppen ezért ilyenkor jól jön egy segítő kéz. 

A gyűrű méretét minden esetben a belső kerületén határozzuk meg. Ahány milliméter lesz az eredmény, annyi a gyűrű mérete. Azaz, ha 54 mm, akkor az 54-es méretet jelent. Ha átmérőt mérünk, akkor is a belső oldal a mérvadó. Az így kapott értéket meg kell szorozni 3,14-gyel, és így lesz meg az ideális gyűrűméret. 

Tippek és trükkök a méret meghatározására

Az egyik legjobb opció, hogy elcsened azt a gyűrűt, amit a bal kéz gyűrűsujján hord a párod. Ezt legkönnyebben akkor tudod megtenni, ha leveszi fürdéshez vagy éjszakára. Ha utána azonnal vissza is veszi az ékszert, akkor vegyél róla méretet. Nyomd bele egy gyurmába és szárítsd ki. Ezzel tartós eredményt érhetsz el, amit bármikor, bárhová magaddal vihetsz. 

Ha van legjobb barátnője, akkor vond be az akcióba. Kérd meg, hogy puhatolja ki, hogy mekkora a gyűrűmérete, esetleg menjenek el együtt ékszerboltba. Ha nem akarja elmondani neki a kedvesed, hogy milyen stílusú gyűrűk tetszenek, akkor legalább a felpróbált darabokból tud következtetni és segíteni neked. 

Ha nem félünk a lelepleződéstől, akkor nyugodtan kérjük ki a véleményét, bár ebben az esetben veszít a meglepetés az intenzitásából. 

Végül jó megoldást jelenthet a kedvesed és a te kezed méretének az összehasonlítása. Ez kicsit hazárdjáték, mivel nem tökéletesen pontos a végeredmény, így később módosításra lehet szükség. Persze ilyenkor szükség lehet egy megbízható ékszerészre, aki később akár a méret beállításában is segítségedre lehet. Éppen ezért ajánljuk, hogy keresd fel az eljegyzesigyuru.hu oldalt, ahol számtalan csodaszép eljegyzési gyűrű közül válogathatsz kedvesednek. Amennyiben úgy érzed, hogy bizonytalan vagy, akkor keresd bátran őket, hiszen hasznos tanácsokkal igazán megbízható partnereid lesznek a nagy napon és azt követően is!

Ha biztosra akarsz menni, mindenképp mérlegeld, hogy kockáztatsz a méretet illetően, vagy a meglepetést beáldozod a tökéletes gyűrű érdekében!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...