Saját KB bal
Saját KB jobb

Amit az eljegyzési gyűrűről tudni kell

Az eljegyzési gyűrű nagyon fontos eleme a lánykérésnek. Ha azt szeretnéd, hogy a kedvesed biztosan igent mondjon, akkor bűvöld el a legszebb gyűrűvel, amit valaha látott. Az, hogy kinek milyen az ideális eljegyzési gyűrű, az maximálisan szubjektív, így neked kell döntened.

Mindenki különböző

Mivel minden nő más, és ezért mást szeret, így nem lehet egy konkrét receptet adni, hogy mi is az, amivel biztosan leveheted a lábáról a kedvesedet. Ahhoz, hogy biztosan elvarázsold a nagy Őt, nem árt, ha jól ismered. A vásárlás előtt alaposan figyeld meg a stílusát, hogy milyen ruhákat, ékszereket hord. Ez nagy segítségedre lehet, hiszen mutat egy irányt a lehetőségek tengerében.

Sárga-, fehér- vagy épp rozéarany ékszereket visel inkább? A színek vagy a csillogás megszállottja? Hagyományos vagy épp feltűnő a stílusa? Az örök divat vagy inkább a modern az, amivel szimpatizál? Ha tudod a választ, akkor következhet a kéz és az ujjak formája.

Hosszú ujjak esetében nyugodtan válassz szélesebb gyűrűt, mivel az optikailag kicsit kisebbnek mutatja a kezet. A vékonyabb gyűrűk, csakúgy, mint bizonyos típusok is, kifejezetten nyújtják a tömzsibb kezet, így husisabb ujjakra tökéletes választás.

A másik nagyon fontos kérdés a kedvesed életvitele. A gyűrű kiválasztásánál vedd figyelembe, hogy milyen munkát végez és milyen sportot űz! Ezek nélkül nem igazán fogsz tudni jól dönteni.

Hol viseljük a gyűrűket?

Bár rengeteg kifejezés van a gyűrűk tekintetében, nem mindegy, hogy mikor, melyiket használjuk. Az eljegyzési gyűrűvel kéred meg a kedvesed kezét, és ha igent mond, akkor ezt az ékszert a bal kéz gyűrűsujjára húzd fel! 

Amennyiben inkább rögtön a karikagyűrűvel pecsételnétek meg a jegyességet, akkor ennek a neve jegygyűrű. Általában, ha ez a befutó, akkor a párok közösen választják ki az ékszert. Az idők folyamán kialakult hagyomány, hogy ezt a típust kiegészítik egy úgynevezett kísérő gyűrűvel, ami nagyon hasonlít a fent említett eljegyzési gyűrűre. Mindegyiket a bal kézen hordják egy ókori monda miatt. Akkoriban úgy tartották, hogy egy közvetlen kis ér vezet a szívből ebbe az ujjba, és ezért a legalkalmasabb a szerelem megpecsételésére. Mások szerint azért kell erre a gyűrű, hogy lezárják, nehogy a szerelem megszökjön az ujjon keresztül.

A karikagyűrű az esetek 99 százalékában közösen kerül kiválasztásra, hiszen mindkét fél számára fontos, hogy olyan ékszert viseljen egy életen át a kezén, ami tetszik neki, és nem mellesleg illik az egyéniségéhez. Ez a gyűrű az esküvő napján kerül fel a házaspár ujjára, jellemzően a jobb kéz gyűrűs ujján viselik. Ez manapság változhat, hiszen nincs kőbe vésett szabály, így rugalmasan kezelhetjük a gyűrűviselést.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...