Saját KB bal
Saját KB jobb

Űzd el a fáradtságot matcha teával!

Bizonyára számodra is ismerős az az érzés, amikor látszólag minden ok nélkül fáradt vagy, és nem tudsz megfelelően koncentrálni. Persze ezek az érzések a lehető legrosszabb helyzetekben törnek rád, lehetetlenné téve a hatékony munkát vagy tanulást. A legtöbben ilyenkor kávé vagy energiaital gyakori kortyolgatásával igyekeznek újra energiához jutni, ez azonban nem is hosszú távú és nem is egészséges megoldás. Szerencsére létezik a problémára csodaszer, ami nem más, mint a matcha tea.

Tea kávé helyett?

A rendszeresen plusz energiára vágyók körében igen gyakori a kávéfogyasztás, hiszen a többség a kávéban lévő koffeintől várja a megváltást. Azonban azzal már kevesen vannak tisztában, hogy a tea is remek koffeinforrás lehet, főleg, ha matcha teáról beszélünk. Persze vannak, akik tisztában vannak ezzel a ténnyel, mégsem tekintik a teát energiát adó italnak, hiszen jóval kevesebb koffein található meg egy csésze teában, mint ugyanennyi kávéban. De akkor hogyan lehet a tea a kávé alternatívája?

Valóban igaz, hogy egy csésze matcha teában kb. 40 milligramm koffein van, míg egy csésze kávé ennek minimum a dupláját tartalmazza. Azonban a kétféle italból a koffein máshogy szívódik fel, ennek előnyeit pedig hiba lenne nem kihasználni. A kávé adta hirtelen energialöket az elfogyasztását követő fél órán belül jelentkezik, azonban alig pár órán belül el is illan a hatása. Ezzel szemben a matcha teában lévő koffein a teában lévő antioxidánsok magas szintje miatt lassan szívódik fel, ami azt jelenti, hogy elmarad a kávéra jellemző energialöket, helyette a sokáig tartó koffeinfelszívódásnak köszönhetően az éberség órákig folyamatosan és egyenletesen fennmarad.

Koffein tartalmú tea, ami megnyugtat

A kávénak van még egy olyan kedvezőtlen hatása a szervezetre, hogy nem csak éberséget, hanem nyugtalanságot is okoz, azonban a matcha tea elfogyasztása után ilyen kellemetlenséggel nem kell számolni. Ugyanis a teában lévő L-theanin nevű vegyületnek köszönhetően az agyban alfa-hullámok képződnek, ami megnyugtat, de ugyanakkor az agy továbbra is éber állapotban marad.

Segít a fogyásban

A túlsúllyal rendelkező emberek jellemzően sokkal fáradékonyabbak, és már ezért is megéri fellépni a lerakódott plusz kilók ellen, nem beszélve a súlytöbblet okozta egyéb betegségek kockázatáról.

A matcha tea rendszeres fogyasztása ebben is nagy segítséget nyújt, hiszen felpörgeti az anyagcserét, csökkenti az étvágyat, stabilizálja a vércukorszintet, javítja az állóképességet, ezáltal segít az ideális testsúly elérésében és megtartásában egyaránt.

Persze a tea gyakori fogyasztása sem az egészséges táplálkozást, sem a testmozgást nem helyettesíti, de ezek pozitív hatásait bizonyítottan felerősíti.

Amennyiben te is szeretnél élni a matcha tea által nyújtott számos pozitív előnnyel, válassz minőségi, japán matcha teát az M Matchától!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...