Saját KB bal
Saját KB jobb

Ha baba is van a lakásban, akkor a tiszta levegő elengedhetetlen

Amikor pici baba érkezik a családba, akkor a róla való gondoskodás a családtagok egyik legfontosabb feladatát teszi ki. Ezeknek az erőfeszítéseknek pedig az is fontos részét képezi, hogy a kicsi számára megfelelő minőségű tiszta levegőt sikerüljön biztosítani.

A cikk abban kíván segítséget nyújtani, hogy milyen lépéseken keresztül lehet megvalósítani a lakásban uralkodó levegő kifogástalan minőségét, hogy a kisbaba fejlődéséhez ideálisak legyenek a körülmények.

Fontos tudni, hogy a baba immunrendszere kevésbé ellenálló

Szülőként mindenképpen tisztában kell lenned azzal, hogy a picik szervezete még kevésbé tud ellenállni a nem megfelelő körülményeknek. Vagyis a babák légútja, a hörgőik, a tüdejük, valamint az összes légzést és oxigénfelvételt segítő szervük lényegesen érzékenyebb egy felnőtt szervezetéhez viszonyítva.

Gyorsabban el tud dugulni az orruk, néhány perc alatt is képesek megfázni, hogy a nagyobb kellemetlenségekről már ne is beszéljünk. Ezért elengedhetetlen gondoskodni a babák számára optimálisnak tekinthető körülményekről.

Elsőkörben a párásítást vagy párátlanítást kell megoldani

Az egyik legfontosabb teendő gondoskodni a lakás páratartalmának az optimális szinten tartásáról. Hogy mennyi a páratartalom javasolt szintje? A negyven és hatvan százalék közötti tartományban, amit kivétel nélkül mindig érdemes megtartani.

Hogyan tudjuk ellenőrizni a lakásban a páratartalmat? Elsőkörben egy kifejezetten erre a célra gyártott páratartalom-mérő beszerzése a javasolt. Ha pedig ismerjük az aktuálisan uralkodó helyzetet, annak megfelelően tudunk tovább cselekedni.

Vagyis a túlzottan párás levegő esetében párátlanító készülék alkalmazásával tudunk tartós végeredményt elérni. Ha pedig szélsőségesen száraz levegő uralkodik az otthonunkban, akkor leginkább a párásító szerkezet alkalmazásával érhetjük el az optimálisnak tekinthető tartományt.

Kiemelten fontos gondoskodni a lakásban uralkodó levegő tisztaságáról

Amennyiben sikerült ideális keretek közé terelni a helyiségek páratartalmát, azzal még csak a munka felét végeztük el. A következő feladatunk arról gondoskodni, hogy mindig tiszta levegő legyen jelen a baba közvetlen környezetében.

Ennek megfelelően a naponta többször is véghezvitt szellőztetés egyértelműen a javasolt teendők közé tartozik. Ezen kívül pedig légmosó, levegőfertőtlenítő vagy pedig szűrős légtisztító készülék alkalmazásával lesz lehetőségünk tartósan megoldani a tiszta és friss levegő áramoltatását.

Bármelyik opciót is sikerül kiválasztani, mindegyik optimális megoldásnak tekinthető. Ezek a szerkezetek ugyanis egyaránt képesek átszűrni a szoba levegőjét, kiválasztani belőle az egészségre ártalmas anyagokat, hogy csakis a tiszta levegő maradjon hátra a baba egészségének érdekében.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...