Saját KB bal
Saját KB jobb

Számoljon le az ízületi fájdalmakkal!

A porckopás (más néven artrózis) rendkívül elterjedt ízületi probléma, amely a felnőtt lakosság közel 20 százalékát érinti. Az ízületek csontvégekből állnak, amelyeket ízületi porc borít. A porcvégekre rásimulnak a porcfelszínek, amelyek így majdnem súrlódásmentesen mozognak. A mozgás során nagy szerepet kapnak még a belső szalagok és az ízületi folyadék is. A kor előrehaladtával a mozgás szabadsága csökkenhet, ez pedig alapjaiban ronthatja az életminőséget.

Tegyen még ma a fájdalommentes életért!

Az étrendnek és az életmódjához illő táplálékkiegészítőkön túl igyekezzen mozogni mindennap egy keveset (akár 5-10 perc könnyed séta is sokat segíthet), valamint ügyeljen a helyes testtartásra és a kényelmes, ugyanakkor megfelelő tartást biztosító lábbeli kiválasztására.

Ezen felül pedig sokat tehet egészsége érdekében, ha évente több alkalommal tart méhpempő kúrát, mellyel pótolhat minden olyan vitamint és ásványi anyagot, amely egészsége megőrzéséhez elengedhetetlen.

Időskorban ezen kívül gyakoriak az ízületi- és porcbetegségek (bár ezek fiatalkorban is jelentkezhetnek) és sokszor krónikus gyulladás áll a háttérben. A méhpempőben rendkívül magas a 10-HDA-sav- és a pantoténsav-tartalom, amely jelentősen csökkentheti a regeneráció idejét azáltal, hogy kiváló gyulladáscsökkentő hatással bír. A pantoténsavról tudjuk, hogy serkenti a mellékvesék működését, amely – többek között – a kortizon termeléséért felel. A kortizonról pedig régóta tudja az orvostudomány, hogy az egyik legjelentősebb gyulladáscsökkentő anyag, amely a szervezetben megtalálható.

Méhpempőkúra a könnyed mozgásért

A méhpempő – összetevőinek hála – segít visszanyerni a mozgás szabadságát, ezért nem kell mást tennie, mint 30-45 napos méhpempőkúrát tartani (napi 1-3 gramm adagolással) évente 1-3 alkalommal. Egy kúra időtartama 60 nap. 

Az optimális hatás érdekében fogyassza reggeli előtt éhgyomorra, egy kanál mézzel elkeverve vagy tisztán, a nyelve alá helyezve, majd hagyja, hogy ott felszívódjon. Ezt követően várjon legalább 30 percet az étkezéssel. A kanál mindig műanyag kanál legyen, mivel a méhpempő reakcióba léphet a fémtárgyakkal. A Mannavitánál kapható Tiszta Méhpempő mellé megfelelő kanalat is küldenek.

A méhpempő nem kevesebb, mint 250 értékes összetevőt tartalmaz, úgy mint A-, C-, D- és E-vitamint, valamint az összes B-vitamint és 17-féle aminosavat. Ezen kívül található benne a fent említett pantoténsav és 10-HDA-sav, amely gyulladáscsökkentő tulajdonsága mellett hatékonyan pusztít el több baktériumtörzset. 

Remélem, hogy az itt leírtak segítenek javítani az általános állapotán, és ezen a nyáron sokat fog mozogni a szabadban!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...