Saját KB bal
Saját KB jobb

Mit készítsünk gyalult termékekből?

A gyalult faáru az egyik legjobban felhasználható termékcsoport, ha hobbi célú munkákat szeretnénk végezni. Ezek a termékek egyszerűen használhatók, így teljesen jó alapanyagot jelentenek akár a kezdők számára is. Jó megjelenésűek, tartósak és sokoldalúak. Aki még nem vágott bele, annak kedvet csinálunk hozzá!

Mire használhatjuk a gyalult termékeket?

A gyalult termékek általában szinte azonnal felhasználhatók, rögtön a vásárlás után. A méretre vágott lambérialécekből, padlódeszkákból, teraszburkolat-elemekből pillanatok alatt csodás alkotások készülhetnek. Ezek a termékek akkor jelentik a legjobb választást, ha valami konkrét célunk van, esetleg szeretnénk elsajátítani a barkácsolás első lépéseit.

A gyalult termékeket általában valamilyen célra állítják elő. Eleve hajópadlónak, burkolatnak, fali takaróelemnek készültek. Pont ezért egyszerű a velük történő munka: készen állnak a hornyok, és minden egyéb fontos apróság már ki van alakítva rajtuk. Nekünk csak megfelelően össze kell illeszteni őket.

Mivel kezdjük?

Ha gyalult fűrészáruval dolgozunk, akkor érdemes először lambériát készíteni. A lambéria egy nagyon könnyen felhelyezhető, mégis látványos lakberendezési eszköz. A segítségével egyedi hangulatot alakíthatunk ki. A léceket egy kevés méretre vágás után minimális felkészültséggel is rögzíteni lehet.

A lambéria beltéren szinte nem is igényel kezelést, de olajozással, lazúrozással, akár festéssel is megszépíthetjük. Ha a felület kopik vagy piszkolódik, néhány mozdulattal le is festhetjük. Jó megoldás, ha kicsi gyerekeink vannak, esetleg háziállatokkal élünk egy lakásban.

A hajópadló is jó megoldás

A hajópadló lerakása szintén egyszerűbb megoldás, mint amilyennek látszik. Valójában egy kevés gyakorlattal és némi útmutatással bárki el tudja végezni a megfelelő műveleket. Ha megfelelően kiszárított padlót választunk és gondosan kezeljük, szintén hosszú évekig gyönyörű, tartós látványt nyerhetünk.

A hajópadló előnye, hogy mindig divatos marad. A szép, természetes megjelenésének köszönhetően nagyon sokféle környezetbe illik. A modern minimalista terektől kezdve a country stíluson át számos irányzat kedveli ezt a típusú padlóburkolatot.

Hogyan válasszunk gyalult deszkát?

Ha gyalult fűrészárut szeretnénk, érdemes egy fatelepet felkeresni. Ezekben a kereskedésekben biztos, hogy jó áron és megfelelő minőségben tudunk vásárolni anélkül, hogy túlárazott termékeket kapnánk. A Káplár fatelepen akár házhoz szállítással is ki tudnak szolgálni.

A megvásárolt faanyagot érdemes a felhasználás helyén néhány hétig, gondosan lefektetve szárítani. Így elkerülhetjük a térfogatváltozásokat, a nedvességcsökkenés miatti repedezést, vetemedést. Számos faanyag szárítva is kapható. Ezek az anyagok szinte azonnal használhatók.

Gyalult faanyaggal dolgozni öröm. Mindenkit arra biztatunk: vágjon bele!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...