Saját KB bal
Saját KB jobb

Házi hajpakolások a karantén idejére

Kétségbeesett a hajápolás területén? Kifogyott a hajbalzsamból és fél, hogy nem kap kellő táplálást hajkoronája? Szerencsére még egy karantén sem akadályozhatja meg abban, hogy törődjön hajával, ha igazán szeretné. Most bemutatunk 5 szuper hajbalzsam receptet, amelyeknek hozzávalóit a természet “patikájából” kölcsönözheti.

Hajápolás fontossága

Manapság a bőrápolás mellett, a hajápolás ugyanolyan fontos. A nehezen kezelhető, könnyen töredezett haj speciális ápolásra szorul, így tulajdonosa jól tudja, hogy hajbalzsam nélkül lehetetlen kordában tartani a rákoncátlan hajtincseket. Éppen ezért, hajmosás után kellően táplálnunk kell hajunkat. Ha kifogyott a balzsamból, semmi vész, szerencsére a konyhában is talál belőle! Jöjjön, 5 könnyen elkészíthető pakolás, amely segít visszaállítani haja természetes ragyogását és szépségét.

Gyógynövénnyel az egészséges hajért!

A kamilláról sokan tudják, hogy teaként fogyasztva hatékony gyulladáscsökkentő, azonban csak kevesen ismerik a hajra kifejtett jótékony hatását. Mit kell tudni a kamilla pakolásról? Szárító hatású, megszünteti a zsírosodást, ráadásul segít megszabadulni azoktól a káros anyagoktól, amelyek a hajra rakódtak. 

Elkészítése is nagyon egyszerű! Öntsön le két kanál kamillát egy liter forró vízzel, majd engedje langyosra hűlni! Ezt követően már csak le kell szűrni, aztán leöblítheti vele haját. Ragyogó és egészséges hajtincseket eredményez.

Egzotikus hajpakolás

A bőrrel rokon komponenseket tartalmaz az olívaolaj, hiszen olajsava gyakorlatilag a bőr faggyújának alkotórésze. Egyértelmű tehát, hogy fontos szerepet tölt be a bőr egészségének megőrzésében. Hatóanyagainak köszönhetően bőrpuhító, bőrszépítő hatású, és E-vitamin tartalma miatt fiatalító tulajdonsággal is rendelkezik.

A pakolás pofonegyszerű! Keverjen össze 2 evőkanál mézet és 2 evőkanál olívaolajat, vigye fel a hajára, majd fél óra után mossa le! Szeretne puha, selymes tincseket?

Vegye kezelésbe haját! A JOY szépségtippjei az önkéntes karantén ideje alatt is bevethetőek! Nos, mi van a hűtőben?

Tojás, de nem rántotta!

Kedvenc alapanyagunk olyan vitaminokban gazdag, mint az A-, D- és az E-vitamin, ráadásul a magas fehérjetartalom is támogatja hajunk növekedését, egészségét. 

A recept szerint tegyen egy kávéskanál olívaolajat és egy kávéskanál mézet egy tojássárgájához. A masszát óvatosan kenje fel a hajára, tekerje be egy törölközővel, majd fél óra letelte után mossa le! A száraz hajjal ez a pakolás csodákra képes!

Banánt a hajra?

A magas kálium- és természetes olaj, valamint vitamintartalmú gyümölcs puhítja a hajat, megelőzi a töredezését.

Turmixoljon! Mit? 1 banánt, 2 evőkanál mézet annyi vízzel, amennyivel kenhető krémet kap. Kenje a hajára, fedje le egy zuhanysapkával vagy folpackkal, s hagyja rajta 25-30 percig. Erőteljes, fényes hajat eredményez majd. 

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...