Saját KB bal
Saját KB jobb

Mit kell tudni a klímákról?

Bár még nagyon lassan, de biztosan közeledik a nyár, ami igen melegnek ígérkezik. Mit tehet ilyenkor az ember azért, hogy hűsöljön kicsit? Többször lefürdik egy nap, esetleg kinn ül a strandon, vagy hideg törölközővel a nyakában hűti magát? Mindegyik egy jól hangzó opció, de miért ne könnyíthetnénk meg a saját életünket egy klíma beszerzésével?

Milyen klímákat választhatunk?

A kínálat klíma szempontjából rendkívül sokoldalú, hiszen minden igényt megpróbálnak kielégíteni. A mindenki által ismert split klíma csak egy variáció a sok közül, ami bár nem mobilis, de rendkívül nagy a hatásfoka, hiszen meglehetősen nagy tereket is hatékonyan le tud hűteni. Ha nem találtál még megfelelő konzolt a klímádhoz, akkor a Háztartásikisgépek webáruházában garantáltan megtalálod azt, amire szükséged lesz, sőt, annál többet is!

A mobil klímákat már valamivel könnyebb mozgatni, hiszen a nevükből is adódik, hogy mobilisak. A többségük már annyira modern, hogy távirányítóval és LCD kijelzővel van ellátva, amiről minden, számunkra fontos információt megkaphatunk. Bár azt hihetnénk, hogy működése közben felkavarják a port, ez korántsincs így, hiszen úgy vannak kialakítva, hogy ezt a kellemetlenséget kiküszöböljék. Általában egy 10-40 m2-es helyiséget igen hatékonyan lehűt. 

A léghűtők abban különböznek a klímáktól, hogy mindenképp vizet igényelnek a hűtéshez. Éppen ezért nem csak hűtenek, hanem egyben párásítanak is, így bár a levegő lehűl valamennyire, de a páratartalom jelentősen megnő. Ez nem alkalmas nagyobb terek hűtésére, így inkább kisebb irodákba, szobákba ideális. 

Párásítók és párátlanítók

A párásítás nem a hűtésért felel, legyen szó hideg vagy hagyományos értelemben vett páráról. Az ősz beköszöntével megjelennek a különböző felső légúti fertőzések, amik nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy kellemetlen napokban legyen részünk. Ezt könnyedén minimalizálhatjuk egy hatékony párásítóval, melyek közül a legjobbak az ultrahangos hidegpárásítók. Ha ezt nem engedhetjük meg magunknak, akkor is mindenképp hidegpárásítót válasszunk, mivel a meleg pára csak orrdugulást és melegebb közeget eredményez. 

Bár a klímák többségének van párátlanító funkciója, előfordulhat, hogy csak kis teret szeretnél lehűteni vagy épp páramentesíteni. Ehhez nyújtanak megfelelő segítéget a kisebb Sencor páramentesítők, amik magában foglalják a jó minőség és a jó ár kombinációját. Az egészen kicsi verziótól a nagy, 30 literes páramentesítőig sok variáció elérhető, így biztosan megleled azt, ami a legjobb szolgálatot teheti neked a mindennapokban.

Nem tudtál választani? Keresd a cég oldalát, és biztosan megtalálod a számodra megfelelőt, a legjobb áron!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...