Saját KB bal
Saját KB jobb

Néhány tipp, ha nincs elég időd foglalkozni kutyáddal

Mivel is tudnánk meghálálni kutyánknak a sok szeretetet, ragaszkodást, amit nap mint nap ad? Neki csak gondoskodásra és törődésre van szüksége. Érthető azonban, hogy nincs mindig időnk arra, hogy annyit foglalkozzunk kedvencünkkel, amennyit megérdemel. Emiatt pedig néha rossz gazdinak érezhetjük magunkat. Viszont most néhány jó tanáccsal szolgálunk, hogy a továbbiakban több időt tudj szánni kedvencedre.

Kelj fel pár perccel korábban!

Reggelente kelj fel 5-10 perccel korábban, és foglalkozz kicsit vele! Simogasd meg, bújjatok össze és játsszatok! Hidd el, nagyon hálás lesz, megéri az a pár perc korábbi kelés.

Csak vele foglalkozz!

Ha a kutyáddal játszol, sétáltatod, csak vele foglalkozz. Próbálj csak rá koncentrálni, figyelj oda rá. Így minőségi időt fogtok eltölteni akkor is, ha az csak egy rövid séta vagy játék.

Hagyd, hogy veled legyen!

Ha csak a házimunkát végzed, vagy ha épp tévézel, hagyd, hogy ő is melletted legyen. Beszélj hozzá, simogasd meg kicsit és engedd, hogy hozzád bújjon.

Fésülgesd!

A kutyák többsége odavan a fésülgetésért. Néha simogatás helyett keféld ki kicsit a szőrét, pár perc alatt hatalmas örömöt tudsz neki okozni.

Kényeztesd, masszírozd!

A kutyák is szeretik a kényeztetést. Egy gyengéd masszázs a kedvenc párnáján csodákra képes. Ha még nem szereztél be neki kutya párnát, akkor pedig keresgélhetsz a SINB termékei között.

Egy kis játékszünet

A házimunka közben biztosan neked is van 5 perced, hogy egy kicsit foglalkozz kutyusoddal. Labdázzatok, húzzatok kötelet, vagy játsszatok bármit, ami csak eszedbe jut. Neked is jót fog tenni egy kis szünet.

Pár perc közös tréning

Próbálj meg pár perc időt szakítani arra is, hogy kedvencedet tanítgasd. A jó megoldásokat pedig jutalmazd egy-egy finom falattal.

Pár perc séta

Természetesen egy kutyának nem elegendő napi pár perc séta. De ha a hosszú séták megvoltak, akkor egy-egy rövidebb sétáért is nagyon hálás tud lenni.

Vidd magaddal őt is!

Ha lehetőséged van, vidd magaddal mindenhova. Rengeteg olyan hely van, ahol a kutyákat is szívesen látják. Ha mindenhova együtt mentek, nagyon erős kötelék fog kettőtök közt kialakulni.

Ne hagyd sokat egyedül!

Tudom, ezt elég nehéz megoldani, hiszen az emberek többsége reggeltől estig dolgozik. De ha megteheted, ugorj haza és nézz rá a kedvencedre. Vagy ha ez nem kivitelezhető, kérd meg a szomszédodat, hogy napközben vigye el sétálni.

Közös edzés

Ha rendszeresen edzel, akkor ez kiváló alkalom lehet arra, hogy ezzel együtt még több időt tölts kedvenceddel. Kocogjatok, fussatok együtt. Így te is eleget teszel a napi edzésednek és még a kutyát is megmozgattad e közben. Arról nem is beszélve, hogy mindezt közösen csináltátok.

Ne engedd unatkozni!

A kutyák általában mindig vágynak a mozgásra, arra, hogy valamit folyamatosan csináljanak. Ha folyamatosan csak fekszik és nem csinál semmit, annak nem lesz jó vége.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...