Saját KB bal
Saját KB jobb
kutyasétáltatás pénzbírság

Magas pénzbírságot szabnának ki azokra, akik nem sétáltatják a kutyájukat

Ausztrália ismét akcióban! Azután, hogy nemrég arról olvashattunk tőlük, hogy megbecsülték a kutyák ökológiai lábnyomát, most azért írunk róluk, mert a CNN beszámolója szerint hatalmas pénzbírságot szabnának ki a kutyájukat nem sétáltató gazdikra.

A közel 1 millió forintra rúgó pénzbírság azoknak fájna, akik nem teljesítik a napi legalább egyszeri sétáltatást, amit egy új ausztrál törvény ír elő (!). Az állatok jól létét szabályozó rendelkezés számos további pontot tartalmaz, amellyel az ottani kutyák életkörülményeinek javítását tűzték ki célul. A csütörtökön életbe lépett törvényben szerepel például, hogy helyszíni bírságot ér, ha nincs elérhető helyen friss víz és élelem. A búvóhely vagy ház meglétét szintén szigorúan fogják ellenőrizni a jövőben.

A bezárva tartott kutyák számára is tartogat némi pozitív változást a törvény: 24 órás kennelben töltött raboskodás után legalább 2 órára szabadon kell őket engedni. Amennyiben ez bizonyíthatóan nem történik meg, a gazdi komoly bajba kerülhet – jöhet a pénzbírság. Az új szabályokat beiktató ACT (Australian Capital Territory) képviselői azt mondják, a modern kutyatartásnak elengedhetetlen része, hogy figyelembe vegyük az állatok mentális egészségét és fizikális állapotát. Mindez egyelőre csak a főváros körüli területet érintő rendelkezés, de lehetséges, hogy a jövőben kiterjesztik az ország más részeire.

Arra azért kíváncsiak lennénk, hogyan fogják majd ellenőrizni fenti előírásokat?

Forrás: CNN
Kép: Pexels

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...