Saját KB bal
Saját KB jobb

Megvan a félelmében „elájuló” spániel diagnózisa (Videó!)

A Peter nevű, Sheffieldben élő cocker spániel esetére sokáig nem találtak magyarázatot, most azonban úgy tűnik, a gazdi legnagyobb félelmét sikerült eloszlatniuk az állatorvosoknak.

A játékos eb betegségének a neve valószínűleg „Fainting Goat Syndrome”. Gyakorlatilag kicsúszik a lába alól a talaj, amikor izgatottá válik, vagy megijed valamitől. A lábai lemerevednek, ő pedig eldől, mint egy farönk, a következő pillanatban viszont újra szalad, mintha mi sem történt volna. A kiváltó okok olyan mindennapi dolgok, mint a száraz falevelek ropogása, a kacsák, a madárcsicsergés, a kerékpárosok, más kutyák, vagy a gazdi hívószava, ha éppen váratlanul éri az ebet.

Gazdája nagyon megijedt, amikor először megtapasztalta kutyája furcsa viselkedését. Az orvosok további vizsgálatokat végeznek annak érdekében, hogy még tisztább képet kapjanak Peter állapotáról, azonban már sikerült megbizonyosodniuk róla, hogy az elsőre félelmetesnek tűnő pillanatok alatt az állatnak nincsenek fájdalmai szerencsére. A lehetőségek között neurológiai betegségek és a narkolepszia is felmerült.

A gazdi a betegségétől függetlenül imádja, és állítja, számára Peter a tökéletes kutya.

Ez történik, amikor a cocker spániel megijed valamitől:

Forrás: bbc.co.uk
Kép: Pexels
Videó: Caters Clips
Szerencsi évi
(Kutyabarát.hu)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...