Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan szórakoztassuk kutyánkat (és magunkat) egy esős napon?

A csapadékos időjárás meghiúsítja a szokásos sétát, futást vagy játékot a parkban? Egy esős napon sincs ok a búslakodásra. (Bár néha igenis „kell” a kanapén kuckózni és megnézni a Bluey legújabb epizódját!) Rengeteg olyan ösztönző tevékenység létezik, amelyek remek kikapcsolódást nyújtanak, függetlenül attól, hogy mennyire borús az idő odakint. A lényeg, hogy jól szórakozzunk együtt.

1. Menjünk látogatóba

Ha kutyánk kedveli az emberek társaságát, és élvezi, ha körülötte forog a világ, biztosan élvezni fogja a figyelmet. Kerekedjünk fel, és irány egy barát, rokon vagy szomszéd. A látogatás nem csak nekünk jó, hanem annak is, akit felkeresünk. A kutyasimi ugyanis terápiás hatású.

2. Tréning otthon

Bármilyen legyen kint az idő, egy kis tréning sosem árt. Tanítsunk egy új trükköt! Például azt, hogy feküdjön le és tegye a fejét a mancsára, amikor azt mondod: „Esik az eső”. A logikai játékokkal is gyakorlatozhatunk. 10 perc mentális fárasztással egy óra sétát válthatunk ki.

3. Séta az esőben

Sok kutya szívesen sétál az esőben, nem törődve az állandó csepergéssel. Ha a kutyusod szereti a vizet, menjetek ki, és csobbanjatok a pocsolyákban. Szerencsére ma már az sem gond, ha esős az egész nap. A megfelelő vízálló viselettel megelőzhetjük a megfázást és az ázott kutya szagot is.

4. Otthoni wellness

Használjuk ki az esős napot és tartsunk egy kutyás wellness napot. Fürdetés, fültisztítás, fésülés, körömvágás… Lehet, hogy nem minden kutya kedvence, de ha rászánjuk az időt, szórakoztató és kapcsolatépítő is lehet.

5. Bújócskázás

Játsszunk benti bújócskát. Ez egyébként szuper gyakorlás és mentális edzés is. A kutya maradjon helyben, majd bújjunk el. Amikor a rejtekhelyen vagyunk, hívjuk. Csak bátran, segítsünk neki, hogy odataláljon. És amikor megtalál minket, örüljünk nagyon – és ne feledkezzünk el a jutalomfalatról vagy a közös játékról sem!

6. Shopping terápia

Szerencsére ma már sok helyre mehetünk kutyával. Például plázákba, áruházakba. Itt nemcsak a lépésszámot teljesíthetjük, de sok gyakorlási lehetőség is akad. Vagy egyszerűen csak érezzük jól magunkat. és vásároljunk pár szép dolgot.

7. Masszázs és nyújtás

Gyakoroljátok a kutyamasszázs művészetét. A kutyamasszázs lehet gyengéd simogatás, kellemes közös kikapcsolódás, de ha komolyabban érdekel, több bevezető videó is található az ismert videó megosztó oldalakon. Egy borongós, esős nap remek alkalom, hogy elmélyedj a rejtelmeiben.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/rainy-day-dog-activities; Kép: Photo by Yaroslav Shuraev: https://www.pexels.com/photo/person-standing-beside-her-pet-dog-8499873/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...