Saját KB bal
Saját KB jobb

Végre itt a nyár, útra kel a család!

Kitört a vakáció, tombol a nyár – a gyerekek, a szülők és a négylábú családtagok is várva várják a megérdemelt nyári pihenést. Sok családban már nem kérdés, hogy a nyaralásra a kedvencek is velünk tartanak. Az alábbiakban olyan hasznos tippeket gyűjtöttünk össze, melyek segítségével a kutyáink biztonságosan utazhatnak. És a gazdik gondtalan kikapcsolódása is garantált.

Attól függően, hogy belföldi vagy külföldi úticélt választunk, érdemes időben utánanézni a kisállattal való beutazás szabályainak. Az Európai Unió országain belül a kisállat útlevél kötelező, míg más országokban ezen felül is kérhetnek igazolásokat. Ellenőrizzük az oltásokra és a belső élősködők elleni készítményekre vonatkozó dátumokat és a célország előírásait.

Ne feledkezzünk meg a külső élősködők elleni védelemről sem! Hazánkban a kullancsok, bolhák és a szívférgességet terjesztő szúnyogok elleni védekezés minimálisan ajánlott. Ha hazánktól délre eső, netán egzotikus országba utazunk, akkor ennél szélesebb spektrumú védelemre lehet szükség.

A melegebb éghajlaton találkozhatunk Ixodes kullanccsal vagy leishmaniózist terjesztő lepkeszúnyoggal is. Ezen egzotikus és veszélyes vérszívók esetében is igaz: a legjobb megelőzés a védekezés. Az itthon is beszerezhető, széles spektrumú védelmet kínáló Advantix® spot-on széles körű védelmet nyújthat a kullancsok, a bolhák, az igazi szúnyogok, a lepkeszúnyogok, valamint a szuronyos istállólegyek és a szőrtetvek ellen is. A rácsepegtető oldat a kutya testtömegének megfelelő kiszerelésben kapható, használata egyszerű.

Annak érdekében, hogy a nyaralás az egész család számára felhőtlen kikapcsolódás legyen, gondoskodjunk a megfelelő külső élősködők elleni védelemről még itthon. Állatorvosunk segíthet a kutyánk számára legjobb megoldás megtalálásában.


Támogatott tartalom (X).
A részletes javallatért, illetve a pontos alkalmazásért olvassa el a készítményhez mellékelt használati utasítást! https://atiportal.nebih.gov.hu/docs/1908/hasznut.pdf
Az adatok megfelelnek a termék tulajdonságainak összefoglalójában (SPC) leírtaknak.
Az Advantix, az Elanco és az átlós sáv védjegyek, melyek az Elanco vagy leányvállalatainak birtokában vannak. © 2023 Elanco PM-HU-23-0167; Kép: Photo by Miri Řeháčková: https://www.pexels.com/photo/happy-family-with-a-baby-daughter-and-their-dog-relaxing-on-the-grass-17345332/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...