Saját KB bal
Saját KB jobb

Szívférgesség – Miért várnál amíg már késő?

A szívférgesség egy potenciálisan halált okozó fertőzés, amelyet a szúnyog csípése terjeszt. Az elmúlt években hazánkban is egyre terjed. Egyre gyakoribb, hogy a teszt pozitívat jelez. Sajnos, ilyen esetben már nem mindig van lehetőség megmenteni kedvenceink életét.

A szívférgesség gyógyítása hosszadalmas és bizonytalan kimenetelű. A kezeletlenül hagyott fertőzés pedig halált okozhat. Mindez köztudott. Mégis, sokan kockáztatják kedvenceik életét azzal, hogy nem gondoskodnak megfelelő védelemről a számukra. Pedig a szívféreg fertőzés ellen létezik és hazánkban is elérhető hatásos védelem. 

A makrociklikus lakton készítmények képesek elpusztítani a szúnyog által a szervezetbe juttatott szívféreg lárvákat. Ezek alkalmazása pontosságot és odafigyelést igényel. Enélkül nem nyújtanak folyamatos védelmet. Ha kimarad egy adag, akkor sajnos kedvencünk védelem nélkül marad, és megfertőződhet. Némely termék, melynek ugyanez a hatóanyaga a szívférgesség megelőzésére is alkalmas, és az állatorvos felírhatja ezeket.

A makrociklikus laktonok mellett ezért érdemes lehet egy második védvonalat is alkalmazni a szúnyogok ellen.  Például a repellens hatású külső élősködők ellen védő készítmények formájában. Ilyen készítmény az Advantix® spot on rácsepegtető oldat, mely a kutyák számára biztonságosan alkalmazható. Az Advantix® spot on hatóanyaga nem a már bejutott szívféreg lárvát vagy kifejlett férget öli meg. Hanem a szúnyogok elleni repellens, azaz távoltartó, hatása miatt a szúnyogok kisebb eséllyel csípik meg a kutyánkat. Ha pedig nincs szúnyogcsípés, akkor szívféreg fertőzés sincs.

A szívféreg fertőzés elleni folyamatos védekezés mellett nem szabad megfeledkeznünk az éves szűrővizsgálat fontosságáról sem. Jelentkezz be szűrésre, és kérd állatorvosod tanácsát a legjobb védelem kiválasztásában! Ne várj, amíg késő lesz!


PM-HU-23-0125
A részletes javallatért, illetve a pontos alkalmazásért olvassa el a készítményhez mellékelt használati utasítást!
Az adatok megfelelnek a termék tulajdonságainak összefoglalójában (SPC) leírtaknak.
Az Advantix, az Elanco és az átlós sáv védjegyek, melyek az Elanco vagy leányvállalatainak birtokában vannak. © 2023 Elanco
Kép: Photo by Blue Bird: https://www.pexels.com/photo/unrecognizable-woman-embracing-border-collie-and-gun-dog-on-lawn-7210356/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...