Saját KB bal
Saját KB jobb

Május 10 – A Szívférgesség Napja

A kutyád számít Rád!

Felelős gazdiként ígéretet tettünk, hogy kutyánkat megvédjük minden bajtól, gondoskodunk róla és vigyázunk rá. Ennek az ígéretnek része az is, hogy odafigyelünk az egészségére és minden tőlünk telhetőt elkövetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a betegségeket. Bár, sajnos, sokszor erre nincs lehetőségünk, a szívférgesség esetében hatékony eszköztár áll a rendelkezésünkre.

Míg pár éve csak elvétve találkoztak az állatorvosok szívférges esettel hazánkban, ma már nem ritka, hogy fertőzött kutya kerül a rendelőbe. Mivel a szívférgesség egy hosszan lappangó fertőzés, a tünetek megjelenésekor már elképzelhető, hogy visszafordíthatatlan kárt okozott kedvencünk szervezetében. 

A legfontosabb, hogy kutyáját megfelelő termékkel védje a szívféreg ellen, és a szúnyogszezonban történő rendszeres használatához kérje ki állatorvosa tanácsát. Azt is érdemes megemlíteni, hogy egyes repellens szerek védelmet nyújtanak a szúnyogcsípés ellen. A megfelelő védekezés mellett fontos az éves szívférgesség szűrővizsgálat is. 

Az Elanco évek óta a szívférgesség elleni küzdelem élharcosa hazánkban. Minden évben, a szívférgesség napja alkalmából figyelemfelhívó és tájékoztató kampány keretében fordulnak a gazdik felé. A kampány során számtalan gazdihoz jutott már el az üzenet: a szívférgesség elleni védekezés életet menthet!

Az idei évben ezen felül állatorvos partnereivel együttműködve az Elanco 500 kutyus szívférgesség szűrését biztosítja ingyenesen. A vizsgálat nekünk csak egy rövid kitérő az állatorvoshoz, míg kutyánknak az életet jelentheti. A kampányban részt vevő állatorvosi rendelők listája az alábbi linket található:

https://kedvencemesen.elanco.com/hu/kampany/szivfergesseg-napja

Támogatott tartalom (X.)
EM-HU-23-0133
Az Elanco és az átlós sáv védjegyek, melyek az Elanco vagy leányvállalatainak birtokában vannak. © 2023 Elanco; Kép: https://www.pexels.com/photo/happy-woman-playing-with-beautiful-dogs-outdoors-7210486/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...