Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan adjunk táplálékkiegészítőket finnyás kutyusoknak?

Ha finnyás a kutyánk, sokszor az is gondot okoz, hogy a szokásos eledelét megegye. A színes, szagos, gyógynövényes táplálékkiegészítőkkel, vitaminkészítményekkel meg sem merünk próbálkozni. Ha nem eszi meg a májas prémiumtápot, akkor a spirulina alga biztosan nem fog lemenni – gondolnánk. Szerencsére, nem vagyunk egyedül ebben a helyzetben, és számíthatunk mások tapasztalatára. Az alábbiakban megosztunk pár tippet a siker érdekében.

Van különbség a finnyás és az étvágytalan kutya között. Ha kutyánk az utóbbi kategóriába tartozik, annak egészségügyi és mentális okai is lehetnek, ezért kezdjük egy állatorvosi kivizsgálással.

Ha kutyánk finnyás vagy válogatós, azaz bizonyos ételeket nem eszik meg, míg másokból jó étvággyal falatozik, az ízlés dolga is lehet. Érdemes lehet ilyenkor kísérletezni, melyek azok az ételek, amelyeket a kutya igazán szeret, és ezekbe belekeverve kínálni az „új ízű” kiegészítőket. A májkrém és a halolaj erős illata miatt hatékonyan fedi el az erősebb szagú kiegészítőket, mint például a gyógynövények vagy az algák. Csak keverjük el a port a májkrémmel vagy az olajjal, és így tegyük az eledelre.

Az édesebb ízek kedvelőinek a mogyoróvaj vagy a banánpüré lehet a befutó. Bár ezek a szagokat kevésbé, a szokatlan ízeket feltehetően hatékonyan maszkolják, mivel sokan javasolják a hatékony beadáshoz őket.

„Tuti befutó” lehet még a natúr joghurt. Ez is gyakori javaslat, de fontos tudni, hogy a tejtermékek bizonyos kutyáknál gyomorpanaszokat okoznak, ezért érdemes natúr növényi joghurtot vagy laktózmentes joghurtot választani. A por állagú kiegészítőt a joghurtba keverve tegyük az eledelre, így a legbiztosabb az eredmény.

Talán meglepő, de az olívaolaj és a rozmaring kombinációja is csodát művelhet a finnyás kutyákkal. A rozmaring egyrészt önmagában is egészséges, gyulladáscsökkentő hatású, másrészt kutyatápokban gyakran előfordul tartósítószerként. Ezért „ismerős” lehet a kutyáknak. Egy csipetnyi rozmaringgal és egy kevés olívaolajjal keverjük el a kiegészítőt, és így keverjük bele az eledelbe.

Reméljük, hogy a fenti ötletek között az igazán finnyás ebek is találnak foguk alá valót! 🙂


Szalay Adél / Kutyabarát.hu

Kép: Photo by Tranmautritam: https://www.pexels.com/photo/white-short-coat-dog-beside-white-shelf-69433/

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...