Saját KB bal
Saját KB jobb

Tanácsok a megfelelő kullancs elleni készítmény kiválasztásához cicás és kutyás gazdiknak

A kullancsok elleni védekezés folyamatos éberséget és jól átgondolt stratégiát kíván. Tavasszal sincs ez másképp, amikor a kullancsok aktivitása fokozódik, és úton-útfélen belénk vagy kedvenceinkbe akadhatnak. Bár az életre-halálra menő küzdelem olykor fárasztó lehet, jól átgondolt döntésekkel megtalálhatjuk azt a védekezési módszert, amely megfelel számunkra és védelmet nyújthat kutyánk és macskánk számára.

Az alábbi tanácsokkal szeretnénk segíteni, hogy mind kutyánk, mind macskánk számára kiválaszthassuk azt a kullancs elleni készítményt, amelynek használata mellett nyugodtan alhatunk. Mindemellett szívből ajánljuk, hogy a megfelelő készítmény kiválasztásában forduljanak bizalommal állatorvoshoz, hiszen az egyedi igények és a lakóhelyünk is befolyásolhatja, melyik megoldás a legmegfelelőbb számunkra.

Állatorvos-kereső link

Ha cicánk és kutyánk is van, akkor fontos szempont lehet, hogy olyan készítményt válasszunk, amely mindkét állatfaj számára biztonságosan alkalmazható. Az cicákkal érintkező kutyák esetében is fontos, hogy cica-biztos készítményt válasszunk. A Foresto® gyógyszeres nyakörv például mind a kutyák, mind a macskák számára biztonságosan alkalmazható.

Különösen olyan cicák esetében lehet fontos, hogy megoldást találjunk a kullancs és bolha elleni védekezésre, amelyek kijárnak a szabadba. Bársonytalpú kedvenceink olykor idegenkedhetnek a függetlenségük csorbításától például egy gyógyszeres kezelés alkalmával. Praktikus az olyan egyszerűen felhelyezhető és tartós megoldás, mint a Foresto® nyakörv, amely akár 8 hónapon keresztül nyugalmat biztosíthat nekünk és cicánknak egyaránt.

A tartós megoldások kutyák esetében is számos előnnyel bírnak, különösen, ha a tartósság hatékonysággal párosul. Az sem másodlagos, hogy a termék mennyire ellenálló a külső környezeti tényezőkkel szemben. Például a nyakörv vízálló-e? Ez elsősorban aktív kutyák esetében hatalmas előny, akik egy tavaszi kirándulás alatt bizonyára nem maradnak szárazon.


Támogatott tartalom (X)
Forrás: https://kedvencemesen.elanco.com/termekeink/foresto/foresto-nyakorv-macskaknak-es-kutyaknak/
https://kedvencemesen.elanco.com/eloskodok/kullancsok/negy-tipp-mit-tehet-kutyajat-fenyegeto-kullancstamadasok-ellen/
Kép: https://www.pexels.com/photo/orange-tabby-cat-beside-fawn-short-coated-puppy-46024/
PM-HU-22- 0053
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...