Saját KB bal
Saját KB jobb

Tüsszentés, orrfolyás, köhögés – Avagy mit tegyünk, ha a kutya megfázott?

Prüszkölés, orrfolyás, köhögés, fáradtság és levertség. A tünetek bizony nem csak ránk, emberekre jellemzőek, ha összeszedtünk valamilyen nyavalyát a téli hónapokban. Négylábú kedvencünk ugyanis éppúgy szenvedhet tőlük, ha a hideg és nedves időjárás kifogott immunrendszerén. Lássuk, hogyan ismerhetjük fel, ha bundásunk megfázott, és mit tehetünk ellene!

Hogyan fáznak meg a kutyák?

A téli hónapok fagyos, csapadékos időjárása kedvencünk immunrendszerét is megterhelheti. Az így legyengült szervezetre kiváltképp veszélyesek a különféle vírusok. Mindig szárítsuk meg kedvencünk bundáját és bőrét a séták után, húzzunk rá kutyaruhát, ha szükséges, gondoskodjunk a megfelelő páratartalomról a lakásban is, hogy ne szárítsuk ki nyálkahártyáját!

Hogyan ismerjük fel a megfázás tüneteit?

Hasonló tüneteket tapasztalhatunk bundásunknál, ha megfázott, mint magunkon: köhögés, torokkaparás, szipogás, orrfolyás, a testhőmérséklet megváltozása, piros, esetleg váladékozó szemek, csökkenő étvágy, levertség, fáradtság, kedvtelenség.

Hogyan gyógyítsuk kedvencünket?

Ahogy minden esetben, úgy a megfázás kapcsán is első a megelőzés – erről már fentebb is írtunk. Ha mégis beüt a baj, forduljunk állatorvosunkhoz még azelőtt, hogy a dolog súlyosbodna. Az állatorvos vagy további vizsgálatokat rendel el – ha felmerül súlyosabb egészségügyi gond lehetősége is a háttérben -, vagy tájékoztat minket a további, otthoni kezeléssel kapcsolatban.

Egyszerűbb, szerencsés esetekben egy kis nyugalom és jó sok pihenés önmagában is orvosolja a megfázást, de azért nem árt ekkor is elővigyázatosnak lennünk. Ne menjünk kutyás közösségbe, figyeljük, kedvencünk mennyit iszik és eszik, és kerüljük a hideg, csapadékos időben történő sétákat! Óvjuk fokozottan bundásunkat, ne akarjunk vele nagyokat játszani és szaladgálni, amíg beteg!

Egészséges táplálkozás télen is!

A kiegyensúlyozott, egészséges életmód, a megfelelő mennyiségű mozgás és a minőségi táplálék megerősíti az immunrendszert, és gondoskodik a szervezet ellenálló képességéről anélkül, hogy bármilyen egyéb táplálékkiegészítőt vagy készítményt kellene adnunk bundásunknak.

platinum 2022

A PLATINUM Natural teljes értékű eledelei az év minden napján gondoskodnak kedvenceink egészségéről és kicsattanó energiájáról, hiszen jól tudják: az egészség az etetőtálnál kezdődik. A legalább 70% friss húsból készült eledelek különleges, FSG eljárással nyerik el végső formájukat, aminek köszönhetően tápanyagokban különösen gazdagok, rendkívül jól emészthetőek, jól rághatók és puhák, a kutya számára valódi kulináris ízélményt biztosítanak, nem duzzadnak meg a gyomorban és nem okoznak puffadást, valamint gondoskodnak az ideális testsúly eléréséről és megtartásáról is. A PLATINUM kutyatáp webáruházban minden terméküket megtalálod!

 

(x)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...