Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Roman Nguyen on Unsplash

Az árva orrszarvú bébi egy zebránál talált vigaszt

Az anyja által elhagyott és súlyos állapotban megtalált orrszarvú bébi egy zebránál talált vigaszt és megnyugvást.

Az orrszarvúak életéért és védelméért számos szervezet, aktivista és önkéntes küzd. A legnagyobb veszélyt az orvvadászok jelentik számukra, akik kizárólag a szarvuk miatt ölik vagy csonkítják meg őket. Emellett az élőhelyük folyamatos csökkenése sincs jó hatással a populációkra, természetes szaporodásuk egyre lassabb és nehezebb. A Care For Wild Rhino Sanctuary is egy ilyen szervezet, melynek központja Dél-Afrikában található és a kölyök orrszarvú egyedek mentésére specializálódtak.

Bébi menhely

A világ legnagyobb bébi orrszarvú menhelye kimondottan a rászoruló árva vagy bántalmazott orrszarvú kölyköknek nyújtanak menedéket. A mentésben is részt vesznek és az állatok gyógyulása után a rehabilitációra is nagy hangsúlyt fektetnek. Minden évben számos orrszarvú kölyök kerül a menhelyre, akiknek szó szerint egy új életet és jövőt biztosítanak. Az egyik védencük, Daisy, alig 5 hetesen került hozzájuk. Vadőrök találták meg, anyja elhagyta, esélye sem volt a túlélésre. A kis orrszarvú nagyon rossz állapotban volt. Kiszáradva, anyatej nélkül, csúnya köldökfertőzéssel. A menhely azonban nem mondott le róla egyetlen percig sem, bár a küzdelem szinte esélytelennek tűnt. A gondozók éjjel-nappal mellette voltak, cumisüvegből etették és adagolták a gyógyszereit.

Mindeközben Daisy egy másik árva közelében talált vigaszt és megnyugvást, egy hasonló korú zebra lett a legjobb barátja és oltalmazója.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Care For Wild Rhino Sanctuary (@careforwild) által megosztott bejegyzés

Modjadji és Daisy

Daisy sajnos a köldökfertőzése miatt ízületi fájdalmakkal küszködött, vérplazma kezelést kapott és folyamatos felügyeletet igényelt. Mindeközben egyre többször vették észre a gondozók, hogy egy Modjadji nevű zebra kölyök mellett Daisy megnyugszik és az idejét is vele tölti legszívesebben. A két kis árva aztán szépen lassan elválaszthatatlan lett. Gyakran bújnak egymáshoz, együtt alszanak és vigyáznak egymásra. A gondozók szerint Daisy számára a zebra olyan, mintha az anyja lenne.

Időközben Daisy egyre jobban van, szépen gyógyulgat és együtt növöget zebra barátjával.  Ezen a videón éppen azt nézik meg, hogy készül nekik a tejjel teli cumisüveg:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Care For Wild Rhino Sanctuary (@careforwild) által megosztott bejegyzés

Ebben a videóban a menhely alapítója és vezetője mesél munkájukról és a különös párosról is:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Onegreenplanet, Instagram

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...