Saját KB bal
Saját KB jobb
A dog taking a shower with soap and water

5 tipp, amivel megkönnyítheted kedvenced számára a fürdetést

„Csak a vizet ne!” Amikor a kutya egyenesen irtózik a fürdetéstől, az bizony a gazdi számára is igencsak megnehezíti a procedúrát. Néhány apró trükkel megkönnyíthetjük a folyamatot és csökkenthetjük a bundásunkban kialakult stresszt. Ezekkel a taktikákkal érdemes már kölyökkorban kiegészíteni a fürdetést, de még felnőtt ebeknél is sikert érhetünk el velük. Legyünk türelmesek!

Készíts elő mindent, mielőtt a kutya is a folyamat részévé válna!

Apróságnak tűnhet, pedig nem az! Fontos, hogy mindent összekészíts, mielőtt kedvencedet a fürdetés színhelyére hívnád. Ne akkor keresd elő a sampont, amikor a kutya már vizes, vagy a kádban áll. A hangos csobogás zavaró lehet számára, ha így van, érdemes már azelőtt kellemes hőmérsékletű vízzel megtölteni a kádat, hogy a kutya helyet foglalna benne. Ha éppen a nagy mennyiségű víz látványa rettenti meg, állítsuk a kutyát az üres kádba, és óvatosan merjük bele a szükséges mennyiségű fürdővizet, miközben simogatjuk és nyugtatjuk bundásunkat.

Előzd meg a csúszkálást!

A fürdetés sok négylábú számára önmagában is egy nagy adag stresszel jár, így érdemes az egyéb zavaró tényezőket kiiktatni. Szerezzünk be egy csúszásgátló szőnyeget, hogy a kutya biztosan ne essen-keljen a fürdőkádban. Ez a biztonságérzetét is növeli, a stabil talajnak köszönhetően könnyebben tud megnyugodni, ellazulni.

Légy óvatos és figyelmes!

Figyeljünk a kutyára, beszéljünk hozzá a teljes folyamat alatt! Ne használjunk hangos, erős vízsugarat, ne kapkodjunk! Óvatosan mossuk meg kedvencünk fejét, válasszunk inkább egy nagyobb edényt az öblítéshez a zuhanyrózsa helyett. A samponozást próbáljuk masszázzsal kellemesebbé varázsolni. Igyekezzünk minden figyelmünket a kutyára összpontosítani, hogy érezze megnyugtató jelenlétünket.

Legyünk körültekintőek a fürdetést követően is! Télen semmi esetre se induljunk útnak a kutyával, vagy engedjük ki a szabadba, amíg teljesen meg nem szárad!

Mozogjatok egy nagyot!

Nem szeretnénk zsákbamacskát árulni. Bizony előfordulhat, hogy kedvenced örök ellensége marad a fürdetés, és bármit teszel, még csak elviselhetővé sem tudod azt tenni számára. Ettől függetlenül érdemes próbálkozni, hátha mégis pozitív irányba fordul a dolog. Ha a fürdést egy kiadós mozgás előzi meg, ami esetleg kedvencünk számára nem csak fizikai, de mentális kihívást is jelent némi gyakorlással vagy játékkal tarkítva, az segíthet benne, hogy a fürdetést valamivel nyugodtabban viselje.

A jutalmazás nem maradhat el!

Ahogy bármilyen más szituációt, úgy a rettegett fürdést is kellemesebbé tudja varázsolni néhány ínycsiklandó falat. Nem csak utána, de akár közben is bevetheted őket. Egy-egy folyamat végén (pl. öblítés), kínálj bundásod számára egy falat finomságot.

Fontos, hogy a jutalmazáshoz is egészséges, teljes értékű alternatívát válasszunk, hiszen azok is a táplálkozás szerves részét képezik! A PLATINUM alacsony zsírtartalmú, egészséges jutalomfalatai legalább 76% friss húsból készülnek, bármely korú és fajtájú kutya számára remek alternatívának bizonyulnak! Speciális párolási eljárással, víz hozzáadása nélkül készülnek, gluténmentesek. Minden jutalomfalat beszerezhető a PLATINUM kutyatáp webáruházban!

 

(Kutyabarát.hu)                                                                                   

szponzorált tartalom

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...