Saját KB bal
Saját KB jobb

Fülgyulladás kutyáknál

Gyakran csak azt vesszük észre, hogy a kutyánk rázza a fejét vagy elhúzza, ha a kezünkkel felé nyúlunk. Ezek a tünetek elsőre semmi súlyosat nem jelentenek, és talán hajlamosak lennénk megfeledkezni róluk. Pedig elképzelhető, hogy a háttérben fülgyulladás áll, melynek gyógyulásában állatorvosi segítség nélkül nem igazán reménykedhetünk.

Mit jelent a fülgyulladás kutyáknál?

A fülgyulladás négylábú társaink esetében egy fertőzéses megbetegedés. Legtöbbször a hallójárat külső traktusát érinti. A fülgyulladás gyakran jár fájdalommal, kellemetlen érzéssel a kutya számára, ezért a tünetek észlelése esetén érdemes mielőbb állatorvoshoz fordulni. Annál is inkább, mert nem valószínű, hogy a gyulladás magától elmúlna.

Milyen tünetei vannak a fülgyulladásnak?

A tünetek egészen változatosak lehetnek, ezért érdemes folyamatosan figyelni kutyánk viselkedését, hogy észrevegyük, ha változás áll be. A fülvakarás és a fül dörzsölése különböző felületekhez, illetve a fejrázás utalhat fülgyulladásra. Ha kellemetlen szag árad a fülből vagy váladékozást tapasztalunk, az szintén intő jel. Mindenképpen érdemes állatorvoshoz fordulni, mivel csak a megfelelő kezeléssel érhető el javulás.

Használja az állatorvos-keresőt, és foglaljon időpontot a fülfertőzés kezelésében jártas állatorvoshoz most! 

Azoknak a gazdiknak, akiknek kedvence szenvedett már fülfertőzéstől célszerű még fokozottabban odafigyelni, mivel a betegség kiújulhat. Nagyobb eséllyel alakulhat ki fülgyulladás azoknál a kutyáknál, akik egyszer már átestek rajta, és a sorozatos fertőzések maradandó károsodást okozhatnak, akár hallásromláshoz is vezethetnek.


(X) Támogatott tartalom
Forrás: https://kedvencemesen.elanco.com/a-kulso-hallojarat-gyulladasa/ Kép: Photo by Kelly Lacy from Pexels
PM-HU-21-0143
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...