Saját KB bal
Saját KB jobb

Bolhák: Hogyan védhetjük meg kutyánkat a leselkedő bolhaveszély ellen?

A külső élősködők közül talán kevesebbszer hallani a bolhák veszélyéről. Pedig ezek az apró, vérszívó rovarok gyakori és valós veszélyt jelentenek a kutyáinkra. A kutyákat nem csak a kutyabolhák, de a macskabolhák is megfertőzhetik – melyek közül a macskabolha emberre is terjed! De hogy kerülhetnek bolhák a kutyára? És mit tehetünk ellene?

Potenciális bolhaveszély!

A kutyák leggyakrabban a külvilágból szedik össze a bolhákat. Az is előfordulhat, hogy az otthoni bolhátlanítást nem kellő körültekintéssel végezték, és újra felüti a fejét a fertőzés.

Az otthoni bolhamentesítésről korábbi cikkünket ide kattintva olvashatja el!

Mindenesetre, a fertőzés kezdeti forrása általában külső: más, fertőzött állatokkal való érintkezés révén vagy nem megfelelően tisztántartott helyen kedvencünk könnyen megfertőződhet. A kutyafuttató, a parkok és minden olyan hely, ahol kutyánk más kutyákkal érintkezik potenciális veszélyforrás.

bayer index
A kutyák egymástól is elkaphatják a bolhákat. – Kép: pexels.com

 

Természetesen nem csak más kutyáktól, de vadon élő vagy a kertünkben tanyázó vadállatoktól, macskáktól is elkaphatja kedvencünk a bolhát. Az állatorvosi rendelő, a kutyakozmetika vagy a kutyapanzió bolhamentességét sem vehetjük biztosra.

Mi a teendő? Hogyan előzhetem meg, hogy a kutyámat bolhák fertőzzék meg?

A bolhák – csakúgy, mint más külső élősködők – elleni védekezés tekintetében a legjobb, ha saját kezünkbe vesszük az irányítást. Ne bízzuk a véletlenre, és védjük saját kutyánkat ellenük. Használjunk kifejezetten bolhák ellen kifejlesztett készítményt, mint például a Foresto® nyakörv. A kullancsok és más külső élősködők ellen is hatásos gyógyszeres nyakörv fokozatosan bocsátja ki a hatóanyagokat, amelyek kedvencünk egész testén elterjednek. A Foresto® nyakörv egyszerűen felhelyezhető. Használatával a velünk élő kutyákat és macskákat is védhetjük a bolhák támadásától.


(X) Támogatott tartalom. PM -HU-21-0069
Gondosan tanulmányozza át a termék használati utasítást! Kérjen állatorvosától további felvilágosítást!
Képek forrása: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...