DIY – Gabonamentes halacskás falatok
A legtöbb kutya kedveli a halat, és ha odafigyelünk pár dologra, kis mennyiségben, biztonságosan adhatjuk is kedvenceinknek. A hal az omega 3 zsírsavak fontos forrása, amely jó hatással van az emésztésre, az idegrendszerre és az immunrendszerre. (Az omega 6 zsírsavakkal azonban nem árt vigyázni, mert nagy mennyiségben gyulladáskeltő hatásúak lehetnek és fokozhatják egyes bőrbetegségek tüneteit.) A kurkuma segít az ízületi gyulladás csökkentésében, de májvédő hatása is van.
Hozzávalók
1 konzerv szálka- és bőrmentes szardínia vagy makréla filé vízben eltéve
1 tojás
25 g mandulaliszt
1 g őrölt kurkuma
1 kis csipetnyi feketebors
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Csepegtesd le a konzervhalat és távolítsd el az esetleges bőrdarabkákat, szálkákat. A mandulaliszt kivételével turmixoljuk össze az összetevőket, majd egy keverőtálban keverjük el az így kapott masszát a liszttel. Adagoljuk az így kapott kicsit ragacsos keveréket szilikonformába (vagy formázzunk belőle kis golyócskákat és helyezzük sütőpapírra) és 15 percig süssük.
A falatkák 2-3 napig elállnak a hűtőben.