Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – Gabonamentes halacskás falatok

A legtöbb kutya kedveli a halat, és ha odafigyelünk pár dologra, kis mennyiségben, biztonságosan adhatjuk is kedvenceinknek. A hal az omega 3 zsírsavak fontos forrása, amely jó hatással van az emésztésre, az idegrendszerre és az immunrendszerre. (Az omega 6 zsírsavakkal azonban nem árt vigyázni, mert nagy mennyiségben gyulladáskeltő hatásúak lehetnek és fokozhatják egyes bőrbetegségek tüneteit.) A kurkuma segít az ízületi gyulladás csökkentésében, de májvédő hatása is van.

Hozzávalók

1 konzerv szálka- és bőrmentes szardínia vagy makréla filé vízben eltéve

1 tojás

25 g mandulaliszt

1 g őrölt kurkuma

1 kis csipetnyi feketebors

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. 

Csepegtesd le a konzervhalat és távolítsd el az esetleges bőrdarabkákat, szálkákat. A mandulaliszt kivételével turmixoljuk össze az összetevőket, majd egy keverőtálban keverjük el az így kapott masszát a liszttel. Adagoljuk az így kapott kicsit ragacsos keveréket szilikonformába (vagy formázzunk belőle kis golyócskákat és helyezzük sütőpapírra) és 15 percig süssük. 

A falatkák 2-3 napig elállnak a hűtőben. 

Bujdosó-Szalay Adél
(kutyabarát.hu)
Eredeti recept: prouddogmomblog
Képek: Nancy Nobody  Markus Spiske temporausch.com / Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...

Weboldalunk a felhasználói élmény növelése érdekében sütiket használ. Elfogadom Tovább olvasok