Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – Kutya tappancsos karácsonyfadísz házilag

Nem tudod, mivel díszítsd a fát, esetleg mivel lepd meg kutyás ismerőseidet? Egyedi és igazán kedves karácsonyfadísz készíthető házilag is, méghozzá a kutyád segítségével. A tappancsos karácsonyfadísz hamar elkészül, nem kell hozzá különösebb kézügyesség – csak egy kis mancsügyesség.

Ráadásul nemcsak a fát díszítheted vele, hanem az ajándékok csomagolásánál is felhasználhatod, ajándék-kísérőként. Szuper meglepetés kutyás ismerősőknek, különösen, ha sikerül kedvencük mancsát megörökítened.

Az alábbiakra lesz szükséged a kutyás karácsonyfadísz elkészítéséhez:
  • modellező agyag
  • sodrófa
  • pogácsaszaggató
  • szalagok, raffia
  • csillámpor, ragasztó
Hogyan készül?

Először is, nyújsuk ki a modellező anyagot. Ez nem éppen könnyű, de megéri a fáradságot, mert ezzel az anyaggal tényleg tartós díszeket készíthetünk.

Tipp: Ha nincs modellező agyagunk, a só-liszt gyurma is remek a célra, csak ebben az esetben a mancsnyomok egy kicsit torzulhatnak, nem őrzik meg a kutyánk mancsának pontos lenyomatát. Ugyanakkor, ha csak a díszítés a cél, akkor ez is tökéletes megoldás.

Körülbelül fél centiméter vastagra nyújtsuk az anyagot, de a kutyánk mancsának méretétől függően hagyhatjuk egy kicsit vastagabbra is. Majd a pogácsaszaggatóval vágjunk ki köröket. Itt is a mancs mérete az irányadó: akkora szaggatót használjunk, amekkora körbe belefér a kutyánk mancsa.

Szívószállal vagy pálcikával fúrjunk lyukat minden karikába – ezen fűzzűk majd át a szalagot vagy rafiát, amivel a karácsonyfára tesszük a díszt.

Jöhet a móka! Nyomjuk a kutyánk mancsát a formába! Az anyagtól függően érdemes megtisztítani a mancsot ezután, nehogy a kutyánk lenyaljon valami számára káros anyagot.

Ha minden díszbe belenyomtuk a mancsot, jöhet a dekoráció. A mélyedéseket kenjük ki ragasztóval és egyenletesen vigyünk fel csillámport a mancs körvonalain belül. Azaz, ahol a mancs benyomódott az anyagba, oda tegyünk csillámport. Só-liszt gyurma esetén a ragasztó nem szükséges, viszont ebben az esetben először süssük ki a díszeket és csak utána csillámporozzunk.

El is készültek a mancsos karácsonyfadísz, nincs más dolgunk, mint egy szép szalagra fűzni, és mehet is a fára vagy az ajándékok mellé.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.youtube.com/channel/UC5QwYlOxcT1higtcJVGzCCg; Kép: Photo by Julia Volk from Pexels;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...