Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – Food art uszkár brokkoliból

Uszkár brokkoliból? Miért is ne! A brokkoli-uszkár igazi kutyás bolondság, amellyel mosolyt csalhatunk kutyás vendégeink arcára. Biztosan nem hagyják szó nélkül, ha egy ilyen kedves uszkár mosolyog rájuk a hidegtálról, vagy köret képében.

Nemcsak az a fontos, hogy mit eszünk, hanem az is, hogyan tálaljuk. Az ízléses tálalás művészete szinte az emberiséggel egyidős. Japánban már Kr. e. 1000 körül készítettek olyan falatnyi ételeket, a mai mochi golyók elődeit, melyeknek minden szempontból azonos méretűnek, felszínűnek és színűnek kellett lenni. Később, a XVII. század körül, az Edo korban pedig már a mai bento-dobozokhoz hasonló, gyönyörű elrendezésben szolgálták fel az uralkodók ételeit. Talán nem véletlen, hogy Tokióban található a legtöbb Michelin-csillagos étterem?

A tálalás, az étel felszolgálása a világ más tájain is hódít. Rendszeresen rendeznek food art versenyeket, ahol az ételkészítők megcsillogtathatják tudásukat. De biztos vagyok benne, hogy a legtöbb anyuka egyben food artist is. Ha arról van szó, hogy egészséges, de nemszeretem ételeket kell a gyerkőccel megetetni, rögtön jöhet az alma süni vagy a csibe formájú főtt tojás.

A brokkoliból készült uszkár legalább ennyire cuki, és nem csak a gyerekek, de a kutyabarátok kedvence is lesz. A szuper-kreatívak készíthetnek mellé parkot vagy fákat, ugyancsak zöldségek felhasználásával. Ha kutyás vendégeink jönnek, a brokkoli uszkár a hidegtál dísze lehet.

Az alábbi videót követve pár perc alatt elkészíthetjük az első uszkár kutyánkat egy pár brokkoli rózsa felhasználásával:

Jó szórakozást kívánunk!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: YouTube – A+ hacks. Wikipedia.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...