Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – Dekoratív gallér újrahasznosított alapanyagokból

Az otthon készült kutyás kiegészítőkben az a legjobb, hogy egyediek és jó móka őket elkészíteni. Az sem hátrány, hogy sokszor jóval kevesebből kijönnek, mintha boltban vásárolnánk hasonlót. Az alábbiakban bemutatott gallér elkészítésére mindez igaz.

Forrás: Cheerful Times Blog

Ráadásul, olyan anyagokból készül, amelyeket a legtöbb családnál megtalálunk a szekrény mélyén, és már nem igazán találunk nekik valódi funkciót. A csinos inggallérokat kedvünkre díszíthetjük, egyedivé tehetjük – és ajándékba is szuper ötlet. Akárcsak a karácsonyi kutyás fotókra.

Az újrafelhasznált gallér elkészítéséhez az alábbiakra lesz szükséged:

Egy régi ing, amelynek a nyakmérete kényelmesen körbeéri a kutyád nyakát. A nyakörvhöz mérd hozzá, így biztosan nem lesz túl szoros. Olyan ingre lesz szükség, amelynek merev a nyakpántja, azaz a gallér alatt fut egy körülbelül egy cm széles pánt, amely tartást ad az ingnek, és ezen helyezkedik ez a legfelső gomb. A sportos, puha gallérú ingek legtöbbször nem ilyenek, de egy kis kézügyességgel ezeken is lehet segíteni: ld. lejjebb.

Egy vagy több szép gomb

Hímzőfonal

Éles olló, tű és cérna

Varrható tépőzár

Öntapadó vagy hőre kötő ferdepánt (opcionális)

Elkészítés:

Ha merev nyakú inget használsz, vágd le a gallért a merev pánt mentén. Ha nem, akkor hagyj kb. 3 cm-t, és úgy vágd le. Ez utóbbi esetben vasalással hajtsd alá a maradék anyag felét, majd szegd be. Úgy tudsz szép élet kialakítani, ha a felvasalható ferdepántot szépen, egyenletesen vasalod fel az alsó szélre, de ha nincs ilyened otthon, akkor tűvel és cérnával is pár perc alatt beszegheted a vágott szélet.

A gallér két illeszkedő végére varrd fel a tépőzárakat. A tépőzárat a gallér gombos felének a belső oldalára, a gomblyukas végének pedig a külső oldalára varrd fel.

Válassz egy szép vagy mókás gombot és varrd fel az eredeti gomb helyére. A méret nem számít, hiszen tépőzárral fog záródni a gallér.

Gyakorlatilag készen is van a gallér, de természetesen dekorálhatod tovább: ráhímezheted a kedvenced nevét vagy monogramját, flitterrel, további gombokkal vagy figurákkal díszítheted. Csak a képzeleted szab határt.

gallér
Forrás: The Bark

Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Eredeti ötlet és kép: The Bark DIY; Cheerful Times Blog. Kép: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...