Saját KB bal
Saját KB jobb

Könyvajánló – Három kutyás szakácskönyv

Főznél a kutyádnak, de nincs ötleted? Feldobnád az étrendjét pár egészségesebb fogással? Vagy egy különleges alkalomra keresel receptet? Olvass tovább, hátha pont ez a három kutyás szakácskönyv ad választ a kérdésre! Az ajánlott könyvek angol nyelven megrendelhetők az Amazonról, vagy letölthetők e-könyv formátumban. Kényelmesen, otthonról.

kutyás szakácskönyv

Liz Palika: The Ultimate Dog Treat Cookbook

Az amerikai konyha népszerű desszertjei és ételei köszönnek vissza a lapokról, de a recepteket természetesen kutyákra szabták. Van itt mogyoróvajas-mézes Cheerios golyó, taco falatok, szülinapi áfonyás torta, jutalomfalat Halloween-re, de még húsgolyók is. Az amerikai ételek rajongói biztosan ráismernek saját kedvenceikre. Ez a kutyás szakácskönyv nem kifejezetten az egészséges, minden napra szánt fogások gyűjteménye, de különleges alkalmakra, szülinapra jó választás lehet egy-egy recept.

A vicces, színes illusztrációkkal teli könyvben minden étel mellett találhatunk információt a tápanyagokról. Az összetevők a legtöbb szupermarketben beszerezhetők, vagy helyettesíthetők az itthoni kínálatból, és az ételek elkészítése nem igényel különösebb konyhai előképzettséget. A könyv elején található bevezetőben leírják az egyes konyhai műveleteket, illetve találunk egy átfogó listát is a szükséges eszközökről.

Mivel amerikai kiadványról van szó, a receptek elkészítéséhez érdemes lehet beszerezni a megfelelő jelöléssel ellátott mérőeszközöket, hogy ne kelljen állandóan metrikus mértékegységekre váltani.

kutyás szakácskönyv

Cat Coale: 99 Organic Dog Treat Recipes

Lehet, hogy elsőre nem akad meg az ember szeme ezen az egyszerű kiadványon, holott az egészséges táplálkozás hívei rengeteg hasznos információra lelhetnek benne. A könyv elején olvashatunk a különböző felhasznált alapanyagokról és a helyettesítésükről. A szerző összegyűjtötte azokat az élelmiszereket is, amelyeket semmiképp se adjunk a kutyánknak.

Cat Coale nem állatorvos és nem is táplálkozási tanácsadó, csak egy amerikai háziasszony, aki elolvasta az ételek címkéjét, és úgy döntött, ennél egészségesebben is lehet élni. Évek óta otthon főz, nem vásárol készételeket – és lehetőség szerint a kutyáit sem eteti előrecsomagolt, tartósított ételekkel.

A jutalomfalat-receptek között találhatók sajtos, gyümölcsös és zöldséges fogások, valamint kekszek. Ezen felül főétkezésekre szánt ételekkel is találkozhatunk a könyvben.

kutyás szakácskönyv

Paris Permenter & John Bigley: The Healthy Hound Cookbook

Az egészségesebb irányzatot képviselő kutyás szakácskönyv nem csak a jutalomfalatokra és az alkalmi ételkészítésre koncentrál. A kekszek, sütik és falatkák mellett találhatunk teljesértékű fogásokat is a kínálatban.

Akkor is hasznos lehet ez a kiadvány, ha érdekel a kutyák táplálása. Ha többet akarsz tudni arról, hogy mit, hogyan és miért etess kedvenceddel. Remek bevezető könyv, ha érdekel a holisztikus táplálás vagy a nyers etetés. Informatív leírásokat találunk az egyes összetevőkről, illetve gabonamentes, paleo és nyers receptötleteket is olvashatunk. Ha kedvenced különleges diétán van, vagy a súlycsökkentés a cél, biztosan találsz olyan tippeket, amikkel változatosabbá teheted az étrendjét.

Forrás és képek: amazon.com. Indexkép: pexles.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...