állateledel címke archívum

állateledel

Ahány kutyafajta, annyi fajta táplálás

Milyen fajta kutyád van? Bármilyen választ is adsz erre a kérdésre, az biztos, hogy számára is különleges táplálásra van szükség. Mikor kiválasztásra kerül kedvenced számára a megfelelő állateledel, alapvetően három fontos szempontot kell figyelembe venned.

Az egyik, hogy mennyi idős a kutyád, a másik, hogy milyen életmódot él, a harmadik pedig, hogy mekkora a termete. Másra van szüksége ugyanis például egy felnőtt közepes termetű munkakutyának, egy kistestű örökmozgó kölyöknek vagy egy idős, nagy testű, keveset mozgó kedvencnek.

Miért fontos, hogy milyen idős a kutyám és mekkora a termete?

Egy kölyök hozzátáplálását egy hónapos korban érdemes elkezdeni, így szépen lassan átállhatnak az önálló étrendre. Ha már azt látod, hogy a kicsik ott kíváncsiskodnak az anyjuk tálja körül, akkor érdemes megkezdeni a folyamatot. Azonban már egy kölyökkutya táplálásánál is lényeges, hogy milyen méretű lesz majd felnőtt korában. Ugyanis másra van szüksége egy kis termetű és másra egy óriáskutya kölykének.

Az állateledel kiválasztása

Fontos tudnod, hogy míg egy kisebb eb 8-12 hónapos korában felnőttnek számít, addig egy óriás kutya 2 éves koráig kölyök, vagyis már e téren is alapvető különbségek vannak. Ezt azért lényeges észben tartani, mert ebben az időszakban alapozhatod meg a kutya erős immunrendszerét, egészséges csontozatát és a szervezete ellenálló képességét. Továbbá amíg egy kistestű kutya emésztését napi többszöri etetéssel segítheted, valamint a kutyatáp mérete is lényeges a megfelelő táplálkozáshoz, addig a nagyobb termetű kutyáknál más a helyzet.

Olvasd tovább és keress további hasznos cikkeket oldalunkon!