Saját KB jobb

Kutya-fizioterápia

Fizioterapeuta tanácsadóink, Bencze-Kovács Ágnes és Bondor Ivett, szakterületük bemutatásával, annak fontosságával a kisállatgyógyászatban kezdik cikksorozatukat. Mindketten a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság szakmai képzésén tanultak, jelenleg is folyamatosan képzik magukat, aktívan kezelik négylábú kedvenceinket.

Mi is a fizioterápia? A fizioterápia a természet energiáival történő gyógykezelést jelenti, az egyik legősibb gyógymód.

Hazánkban is honosításra került a humán gyógyászatból már jól ismert technikák és eszközök állatgyógyászati megfelelője.

Házi kedvenceinkre legtöbben családtagként tekintünk, az Ő egészségük is fontos számunkra, ezért mindent megteszünk, hogy hosszú, kiegyensúlyozott és egészséges életet éljenek. Ebben segít a fizoterápia.

Állatorvosi kezelés kiegészítéseként, vele együttműködve a gyorsabb és tökéletesebb gyógyulás folyamatát segíti.
 Egy ortopédiai, traumatológiai, vagy neurológiai műtét után a gyógykezelés nem kell, hogy a varratszedéssel véget érjen, hiszen a humán gyógyászatban is itt kezdődik el a fizioterápia, a fokozatos gyógytorna.
 Célunk az aktív, fájdalommentes mozgás elősegítése.


A fizioterápia során több gyógymód is alkalmazható. Ilyen a termoterápia, masszázs, a passzív kimozgatás és aktív torna, különböző eszközök segítségével, ultrahang-, mágnes-, elektroterápia, hidroterápia. Minden eset más, így a terápiák is egyénre szabottak. 
A gyógytorna nagyban meggyorsítja a rehabilitációt illetve az idősödő kutyák esetében segít megőrizni a megfelelő kondíciót. 
Bizonyos esetekben, mint például az arthrosis (ízületgyulladás), ahol az állatorvos csak fájdalomcsillapító gyógyszer adagolását írja elő, a fizioterápia eszközeivel hatékonyan csillapítható a fájdalom, és növelhető az aktív mozgás.
 A továbbiakban szeretnék egy-egy terület alapos ismertetésével betekintést engedni olvasóinknak szakterületükbe.

 

Bencze Kovács Ágnes kutya-fizioterpaeuta www.kisallatgyogytorna.hu

Bondor Ivett kutya-fizioterapeuta www.physiopet.hu

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...