Saját KB bal
Saját KB jobb

Hősünk Stella McCartney, aki óriásit fricskázott az állatok védelmében

Szerencsére egyre több divatház hagyja el a valódi szőrme és bőr használatát, Stella McCartney pedig az egyik legnagyobb állatvédő a divatvilág vezető tervezői között.

Stella McCartney nemcsak napjaink egyik legfelkapottabb és legtehetségesebb divattervezője, de híres és tevékeny állatjogi aktivista is. Az elsők között volt, aki felhagyott az igazi szőrme és valódi bőr használatával kollekciójának tervezése során. A párizsi Fashion Week-en azonban olyat tett, amit eddig még nem látott sem a divat, sem az állatvédelem világa. Hatalmas fricskát mutatott a divatvilág azon szereplőinek, akik még használják a szőrmét és a bőrt.

Életnagyságú plüss állatok

A 2020/21-es kollekciójának bemutatóján plüss állat jelmezekbe öltöztetett modelleket küldött végig a kifutón. Életnagyságú tehén, nyúl, róka, ló és krokodil is felvonult a show közben és a finálén. Legfontosabb üzenete az volt a tervezőnek, hogy csak műszőrmével és vegán bőrrel dolgozik, az eredmény mégis lenyűgöző.  McCartney üzenete az, hogy még a legmenőbb kollekció vagy ruhamárka kedvéért sem szabad egyetlen állatot sem megölni, hiszen egy ügyes divattervező ilyen alapanyagok nélkül is óriásit tud alkotni.

Stella McCartney állatvédelmi bemutatója
Edukációs kampány

Stella show-ját tudatos tervezés előzte meg, hiszen a modell Instagram oldalán az eseményt megelőzően állatvédelmi jogokról tartott vicces bemutatót 6,5 millió követőjének. A vicces rajzos képeken különböző állatok jelennek meg, akik egy-egy frappáns mondattal nyilvánítják ki véleményüket a témában. Egy róka véleménye szerint a szőrméje rajta áll a legjobban, egy másik szerint ő nem a divat és egy kígyó szerint a nyúzás nem menő. A show után pedig a plüssállatok is felkerültek az oldalra, ahogy a modellekkel viccesen pózolnak a backstage-ben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Stella McCartney Winter 2020 show. Watch live tomorrow at 10am CET. #StellaMcCartney #StellaWinter20 #PFW

Stella McCartney (@stellamccartney) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Save a horse, ride our cruelty-free wave. #StellaWinter20 #StellaMcCartney #PFW

Stella McCartney (@stellamccartney) által megosztott bejegyzés,

A McCartney kollekciójában kifejezetten hangsúlyos a bőr és PVC alapanyag használata, valamint a műbőr kézitáskák. Stella nemcsak az állatvédelemre, hanem a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt fektet, így olyan sztárok viselik mint Joaquin Phoenix, aki szintén rengeteget tesz az állatvédelemért.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet.org

Cover: Peter White – Getty Images

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...