Saját KB bal
Saját KB jobb

A tehén, aki elmenekült a vágóhídról és hetekig rejtőzködött az emberek elől

A tehén azóta nevet is kapott. Finn hihetetlen történetét a Farm Sanctuary (haszonállat menhely) osztotta meg közösségi oldalán, aki egycsapásra világhírű lett.

Finn története 2018 végén kezdődött. Az akkor 4-5 hónapos állat szó szerint elmenekült az árverésről, ahonnan a vágóhídra került volna. A tehén bravúros ügyességgel kijátszotta a hatóságokat és mindenkit, aki a befogásán dolgozott. Több biztonsági kamera is rögzítette, ahogy az erdőben bujkál vagy éppen házak hátsó kertjein keresztül közlekedik.  A híradásokban már úgy emlegették, hogy „a tehén az erdőben”, akit senki nem tud befogni és tökéletesen rejtőzködik az emberek elől.

Állatmentők léptek közbe

A Farm Sanctuary szervezetet, mely haszonállatok mentésére szakosodott egy Jennifer Wynn nevű hölgy értesítette, amikor a tehénről először hallott. Az állat ekkor már hetek óta kóborolt az erdőben és fogalmuk sem volt arról, hogyan lehetne befogni. A Farm Sanctuary csapat azonban nem késlekedett, a helyszínre mentek és kidolgoztak egy tervet, mellyel éjszaka sikerült megfogni az állatot. Az alábbi videón látszik a befogás és a Finn bujkálásának biztonsági kamerás felvételei is.

Huckleberry Finn

A sikeres mentés után Huckleberry Finn után nevezték el, kalandvágya és étvágya miatt.  Azóta a menhelyen él tökéletes boldogságban, ahol soha nem fogja levágás veszélye fenyegetni. A farmon a haszonállatok szabadon élnek és mozognak, játszanak és szoros barátságokat kötnek. Finn szépséges és szabadulási vágya olyan mély benyomást tett Jennifer Wynn-re, hogy azóta áttért a húsmentes életre.

Egyre több a haszonállat menhely világszerte

Az Egyesült Államokban és Európában is egyre több haszonállat menhely működik, ahol olyan állatok élnek, akiket vágóhidakról és telepekről mentettek meg állatvédők. A húsipart kiszolgáló szarvasmarha, csirke vagy éppen borjú telepeken sokszor borzasztó körülmények között, szűk helyekre összezsúfolva valódi élet nélkül tengődnek ezek az állatok. Megszületésük is tudatosan tervezett, melynek egyetlen célja és értelme az, hogy a vágóhídról a szupermarketek polcaira kerüljenek és az ember megegye őket.  Nem csak állatvédelmi és etikai meggyőződésből hagyják el egyre többen a húst az étrendjükből,  hanem a drasztikus klímaváltozás miatt is. Mára már bizonyított tény, hogy a haszonállat tenyésztés borzasztóan rossz hatással van az ökoszisztémára.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/Fotók: onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...