Saját KB bal
Saját KB jobb

A gazdátlan kutya otthont és munkát kapott a benzinkúton

Fantasztikus fordulatot vett annak a kutyának az élete, aki egyik pillanatról a másikra otthont és munkát is kapott egy benzinkúton.

A mesébe illő történet Brazíliában történt, Mogi das Cruzes városában, ahol az egyik helyi benzinkút tulajdonosa, Sabrina Planner arra lett figyelmes, hogy egy fekete kutya sündörög folyamatosan a környéken. Akkor már két éve dolgoztak a benzinkúton, de még soha nem látták a közepes testű koromfekete kutyát a környéken. A kutyus közelebb merészkedett és barátságosan közeledett a dolgozók és a vásárlók felé is.

Nem menhelyre vitték, hanem haza

Miután megetették és meggyőződtek arról, hogy a kutyán nincs semmilyen biléta, elvitték az állatorvoshoz. Itt aztán az is kiderült, hogy chip sincs a kutyában és már napok, talán hetek óta is keresgélheti otthonát. A kutyus megkapta a szükséges oltásokat, féreghajtást valamint orvosi vizsgálatot, melynek során kiderült, hogy teljesen egészséges. Sorsa a megtalálói kezében volt és a jelek szerint nagyon jó helyre tévedt be. Sabrina és férje nem sokat gondolkoztak, az örökbefogadás mellett döntöttek. Hazavitték Negão-t és elkezdték tanítani, szocializálni, pórázon sétálni, egyszóval boldog gazdis kutyának lenni. Nem volt nehéz dolguk, hiszen Negão egy igazán barátságos és okos kutya.

Új munkatárs a benzinkúton

A kutyus sok időt töltött a kúton gazdáival, különleges sármja és kedvessége mindenkit levett a lábáról. Szépen lassan elválaszthatatlan tagja lett a csapatnak, így teljes idős állást, egyenruhát és beléptető kártyát is kapott. Feladata szerint fogadnia kell a vendégeket, farokcsóválással üdvözölni őket és simire jelentkezni az érdeklődőknél. Természetesen a kis benzinkutasnak óriási sikere van, sokan jönnek miatta tankolni és a törzsvásárlók nagy rész ajándékokkal is meg szokta lepni. Egy kis játék, egy kis jutalomfalat jár borravalóként a nagyszerű munkaerőnek, aki időközben a helyi állatvédő szervezet arca is lett. Negão esete ugyanis nagyon jó példa arra, hogyan tudjuk mi, emberek egyetlen pillanat alatt megváltoztatni egy árva kutya életét.

Benzikutas kutya
Benzinkutas kutya

A brazil kutyus élete igazi sikertörténet, szerencsére ma már sok-sok árva kutya kerül szerető családhoz. Sajnos azonban még mindig több azoknak a száma, akik menhelyeken élnek és talán soha nem is kerülnek ki onnan. Ha teheted, vásárlás helyett fogadj örökbe egy kisállatot te is!

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/Fotók: cesarsway.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...