Saját KB bal
Saját KB jobb

Hősünk a tehén, aki kiszabadult egy farmról és bölénynek állt

Az eset Lengyelországban történt, ahol egy átlagos farmon élő átlagos tehén úgy döntött, elég a fogságból! Bravúros menekülés után beállt egy bölénycsordához.

Mindenféle szabadulós történetet nagyon szeretünk, pláne azokat, melyek az állatok hihetetlen intelligenciájáról, élni akarásáról és szabadságvágyáról adnak nekünk tanúbizonyságot. Van, akinek szerencsén múlik az életet és épp idejében szabadul egy húsfarmról, de olyan is akad, akinek hosszú évek után a cirkuszi rabszolgaságból sikerül szabadulnia. A legtöbb ilyen eset azonban általában emberi segítséggel történik, olyanról ritkán hallani, hogy egy haszonállat, például egy tehén ledobja béklyóit és elindul a nagyvilágba szerencsét próbálni.

I want to break free

Valószínűleg ez a Queen klasszikus lehetett annak a tehénnek a mottója, aki a lengyelországi Bialowieza erdő melletti farmról szabadult ki és meg sem állt egy vadon élő bölény csordáig, akik között meglepően könnyen talált új falkára – legalábbis a fotó szerint, melyet Rafal Kowalczyk örökített meg és tett közkincsé közösségi oldalán. 

a tehén aki bölény lett
Veszélyes keveredés

A lázadó tehén sokak példaképévé vált, ám a biológusok szerint ez a történet közel sem biztos, hogy happy enddel fog végződni. Ha a tehén párosodna egy hím bivallyal bizonyára elpusztulna már a vemhesség alatt, mivel ez a hibrid-borjú sokkal nagyobb lenne, mint amit a tehén képes kihordani. Az állomány gondozói az erdészek segítségével ezért nyár elején megpróbálják majd eltávolítani a bölény falkából.

A tehenek rendkívül intelligens állatok

Sok haszonállatról nem is tudjuk mennyire intelligens és okos. Akárcsak az emberek, ők is szoros kötelékben vannak kicsinyeikkel és barátságokat is kötnek egymással. Külön hívó-hangjuk van a szeretteik számára, úgy, mint ahogy mi beceneveket adunk a hozzánk közelállóknak.  A legtöbb tehén azonban csak a húsipar élő termékei és soha nem élhetnek békében és szabadságban.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...