Saját KB bal
Saját KB jobb

Közel 200 kutyát mentettek meg egy dél-koreai húsfarmról

A Humane Society International (HSI) szervezetnek köszönhetően a napokban Dél-Koreában jelentős előrelépés történt az állatvédelem terén. A szervezet  aktivistái ugyanis sikeresen felszámoltak egy, az ország nyugati részén, Hongseong-ban található húsfarmot, és közel 200 kutyát mentettek meg. 

A telepen a kutyák egy részét a húsuk miatt szaporították, de voltak olyan fajtatiszta szaporított kutyák is, akiket háziállatnak adtak el. A borzalmas telep közel nyolc évig működött, mire a szervezetnek  sikerült felszámolnia.

kutyabarat kutyabarát

Közel 200 corgi, husky, csivava, yorkie, uszkár, pomerániai, shih-tzu és francia bulldog szabadult ki a HSI-nek köszönhetően. A szervezet aktivistái elmondták, valamint facebook oldalukon be is mutatták fotókon, hogy szerencsétlen kutyákat milyen rettenetes körülmények között tartották. Az állatok a hidegben fagyoskodtak, újszülött kiskutyákat ketrecben tartottak veszélyes körülmények között (villamos vezetékek lógtak ki a falból, mindenhol ürülék és kosz volt).  Az eladásra szánt kutyák közül, amelyiket nem vették meg sokáig, a vágóhídra ment.

kutyabarat kutyabarát

A szervezet már hosszú ideje tárgyalt a telep tulajdonosával, hogy zárassa be a telephelyét. Végül hozzájárult a férfi, és egy megállapodásban garantálta, hogy „kivonul a kutyahús-termelő piacról”.  A tulajdonos hozzájárulásának állítólagos oka az volt, hogy mostanában egyre kevesebb profitot termelt az „üzlet”. Reméljük, hogy ez egy általános tendencia lesz Dél-Koreában, és ha már nem is emberségből, de legalább üzleti megfontolás miatt abbahagyják ezt a borzalmat!

kutyabarat kutyabarát

A Humane Society International most a megmentett kutyák megfelelő helyre szállításán dolgozik: Kanadába és az Egyesült Államokba viszik őket, és ott lesznek örökbefogadhatóak.

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Humane Society International facebook oldala

Képek: Humane Society International facebook oldala

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...