Saját KB bal
Saját KB jobb

A Karl Lagerfeld divatmárka is szőrmementes lesz a jövőben

A német tervező szinte mindegyik kollekciójában helyet kapott a szőrme. Nehéz volt elképzelni, hogy egyszer megválik tőle.

Az állatvédők és szőrmeellenes aktivistáknak köszönhetően az elmúlt években sok divatház nyilatkozta ki, hogy eláll az állati szőrmék használatától. Az első lépések nehezek voltak, de úgy tűnik, hogy csak pár nagy név kellett ahhoz, hogy elinduljon a dominó-effektus. Sorra jöttek a bejelentések, azonban maradt még egy-két nagyágyú, akik vártak a lépéssel. Ilyen volt a Karl Lagerfeld brand is, melynek tulajdonosa, az AM Retail Group már 2018 márciusában bejelentette, hogy az által tulajdonolt fashion brandeket (Calvin Klein Performance, Wilsons Leather, G.H. Bass & Co., Karl Lagerfeld Paris, DKNY ). A döntést a PETA jelentette be, akik folyamatosan nyomás alatt tartották a vállalatot.

Karl Lagerfeld

A divatikon többek között a Chanel ház és a Fendi kreatív igazgatója volt, tavaly februárban hunyt el 85 éves korában. A Fendi márka kérésére modernizálta a divatipar szőrme használatát és bevezette többek között a nyúl és mókus szőrt divatipari használatba. Rengeteg támadás érte őt és a divatházat is a szőrme használatáért ezért nagy győzelem ez a bejelentés minden állatbarát számára. Sajnos a tervező nem érte meg, hogy a nevét viselő márka kollekciója eljusson egy ilyen nagy lépésig és teljes mértékben száműzzék a szőrme használatát.

Egyre hosszabb a lista

A Karl Lagerfeld brand olyan nevek mellé állt be a szőrme száműzésével, mint például a Prada, Balmain, Chanel, Versace,  Gucci.  Ezen kívül a két legnagyobb kereskedőház, a Macy’s és a Bloomingdale’s is ígéretet tett arra, hogy 2020 végéig száműzik a szőrmét az üzleteikből. Ezek a döntések nem születtek volna meg, ha a tudatos vásárlók az állatvédelmi aktivisták segítségével nem érik el a kereslet valós csökkenését, mely egyértelmű jelzést adott a tervezőknek és kereskedőknek, hogy a szőrme ideje lejárt.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: livekindly.co

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...