Saját KB bal
Saját KB jobb

„Sajnálom” cetlivel a nyakában hagyta egy templomban kutyáját

Angliában, Blackpool város Szent Szív templomában egy kutyát találtak kikötve, cetlivel a nyakában: „Szeretlek, nagyon sajnálom”.

A templom a nap 24 órájában nyitva van, a kutyát valószínűleg december 17-én éjszaka hagyta ott gazdája, akit másnap reggel találtak meg a dolgozók. Cracker-t, a staffordshire terriert a templom oltárához kötötte ki korábbi tulajdonosa és egy levelet hagyott hátra megtalálójának, melyben leírta, hogy az élete nagyon rossz fordulatot vett, nem szeretné, hogy kutyája az utcán éhezzen és fázzon vele együtt.  Azzal folytatja, hogy milyen nehéz döntés volt ez, hiszen kutyája jelenti számára az egész világot és a legjobbat szeretné neki.  Az írás szerint Cracker nyugodt, barátságos, szelíd kutya, március 22-én lesz 7 éves. Első lábai kicsit gyengék, kapott rá gyógyszert, de még fájdogál neki.

„Nincsenek szavak”

„A szívem összetört, nincsenek szavak rá, mennyire fogsz hiányozni nekem. Remélem találnak neked egy új, szerető otthont, amilyet megérdemelsz. Szeretlek és annyira nagyon, nagyon sajnálom.” A levélből egyértelműen kiderül, hogy a tulajdonos mennyire szerette kutyáját és csak sejteni lehet, hogy valóban olyan kilátástalan helyzetbe került, amiből nem látott más kiutat.

kutyát találtak a templomban kikötve

Keresik az eredeti gazdit

A templom az RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) állatvédő szervezetet értesítette az esetről, akik azonnal indultak Cracker-ért. Az eset kapcsán felhívták arra a figyelmet, hogy bárki kerülhet olyan kilátástalan helyzetbe, amikor nem tud átmenetileg gondoskodni szeretett kisállatáról. Borzasztó lehet ilyen helyzetbe kerülni, de elhagyás helyett inkább meg kell próbálni segítséget kérni állatmentő szervezetektől, akik tudnak segíteni az ideiglenes elhelyezésben. Cracker jelenleg az RSPCA által működtetett menhelyen van, keresik eredeti gazdáját, hogy megpróbáljanak segíteni a helyzetén és valamilyen módon újra együtt lehessen kutyájával.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

 

Forrás/Fotók: bbc.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...