Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy éve eltűnt kutyát talált a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet koordinátora

Mylo tavaly szilveszter után tűnt el és egy véletlennek, valamint a regisztrált chipjének köszönhetően került elő.

A Szilveszteri Állatmentő Ügyelet a petárdázások és tűzijátékok miatt elkóborolt kutyák hazajuttatását segítik az ország legteljesebb adatbázisával és széles körű koordinációs csapattal. Minden bejelentett elveszett és talált kutya megtalálható a FB oldalukon, mappákba bontva. A koordinátorok a bejelentéstől a hazajutásig segítik és szervezik a folyamatokat, mely órási segítség a kétségbeesett gazdiknak és kutyáknak.

Tegnap a szervezet önkéntesei egy sikertelen befogást követően hajnal 3 óra körül hazafelé tartottak, amikor véletlenül „belebotlottak” a kutyába. A chip leolvasásakor kiderült, hogy Mylo 2019. január 9-én veszett el, gazdái azóta keresték a Ments meg csoporton keresztül is. Mylo hazatérése egy kisebb csoda a gazdi szerint, aki így számolt be a hazatérésről:

„Sziasztok! Mylo kutyánkat tegnap megtalálták és haza hozták. Ma reggel 4 órakor egy ismeretlen szám hívott, a szilveszteri állatmentők egyik kollégája hívott, hogy nem keresünk e egy kutyát. Egyeztettük az adatokat a chip alapján és ők hozták haza. Tőlünk nagyjából 3 utcára kóborolt.Nagyon szép ápolt a kutya, látszik rajta, hogy foglalkozva volt vele bizalmas az emberekkel úgyhogy biztosan jól bántak vele. Egyébként egyből felismert mindenkit ugyan olyan bújós mint volt megvannak a régi kis szokásai nagyon örülünk neki. Hihetetlen még mi sem fogtuk fel. Sosem mondtunk le róla nap mint nap néztük a tálat kutyákat hátha egyszer őt látjuk de álmunkban sem gondoltuk volna hogy ennyi idő után újra otthon lesz. „
Mylo egy év után került elő
Mylo egy év után újra otthon.

Mylo szerencsésen hazatért, de sok kutya még mindig kóborol valahol. A Szilveszteri Állatmentő Ügyelet oldalán az „Elveszett kutyák 2019/20” mappában jelenleg 133 kutya fotója található, ha bárhol a környezetedben elveszett kutyát találsz, érdemes körülnézni az adatbázisukban.

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Forrás: Facebook/Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, Facebook/Ments meg!

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...