Saját KB bal
Saját KB jobb

Az ügyvéd, aki halálra ítélt kutyákat képvisel

Az arizonai ügyvéd azokért a kutyákért száll harcba, akiket olyan erőszakos cselekedetért ítélnek halálra, melyről végső soron nem ők tehetnek.

Kutyatámadás

Amikor egy kutya megtámad és súlyosan megsebesít valakit, azonnal karanténba helyezik és halálra ítélik, kezelhetetlen agresszió miatt. A legtöbb esetben nem kerül sor a kutya, vagy az eset hátterének kivizsgálására és nagyon ritkán ismeri be bárki is nyilvánosan, hogy akármennyire is sajnáljuk az áldozatot és bármennyire is tragikus egy ilyen baleset, a támadás nem a kutya hibája volt.

Az a gazda, aki agresszióra neveli a kutyáját és hagyja egy olyan helyzet kialakulását, amely támadáshoz vezethet (nyitott kertkapu, póráz nélküli sétáltatás, önsétáltatás stb.) sokkal inkább hibás, mint a kutya, aki végső soron támad. Mégis őt ítélik halálra. Az agresszív, veszélyes kutyák nagyon ritkán kapnak esélyt a rehabilitációra és sajnos sokszor már az sem segítene rajtuk.

Ügyvédi segítség a halálra ítélt amerikai bulldognak

John Schill, arizonai ügyvéd először egy 2014-es eset során kezdett ezzel a jelenséggel foglalkozni, amikor is egy amerikai bulldogot, Mickey-t ítélték azonnali altatásra azért, mert megharapott egy kisfiút. Az eset pontosan úgy történt, hogy a kerítéshez kötött kutyához odament a kisgyerek és el akarta venni tőle a csontját. A kutya reakciója támadás volt, a kisfiú arcába harapott. Schill az eset hallatán azonnal közbelépett, mert szerinte nem a kutya altatása lett volna a megoldás, hanem a gazda büntetése és a kutya rehabilitációja. Segítségével Mickey megmenekült a halálból, gazdájától elvették és bár nem örökbeadható, egy olyan létesítményben éli békés mindennapjait, ahol szakértő kezek között nem kerülhet többé veszélybe sem ő, sem a környezete. Az ügyvéd ezután folyamatosan látogatta Mickey-t és fejlődését, boldogságát látva elkezdett hasonló esetek után kutatni.

amerikai bulldog

Egy McLovin nevű kutyán, aki egy macskát ölt meg gondatlan tulajdonosa miatt, sajnos nem tudott segíteni, mert másik államban történt az eset. McLovin-t elaltatták. Schill ezután az eset után vetette bele magát igazán a kutyák megmentésébe, ma már a legtöbb szervezet, menhely vagy rehabilitációval foglalkozó szakember őt keresi, ha segítségre van szükség. Sajnos nem minden esetben sikerül megmenteni az életüket, de ezeknek a kutyáknak annyira rossz a megítélésük és olyan kevés helyről kapnak segítséget, hogy Schill minden egyes mentése igazán példaértékű.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/Fotók: www.facebook.com/TheSchillLawGroup , 3milliondogs.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...