Saját KB bal
Saját KB jobb

Kihalás szélére sodródott az angol pointer?

A telegraph.co.uk beszámolója szomorú képet fest az angol pointer jövőjéről, amiért részben az influencereket teszi felelőssé.

Az akaratosságáról, energikusságáról és toleráns, nyugodt természetéről híres angol pointer népszerűtlenné vált az utóbbi időben – erről szól a telegraph.co.uk egyik nemrég közzétett cikke. A közepes méretű eb türelmes és remek családi kutya, valamiért mégsem kapkodnak érte mostanában. Az évente regisztrált kölyökkutyák számából vonták le ezt a következtetést, mert a statisztika szerint a 10 évvel ezelőtti adatokhoz képest felére csökkent a megszülető kiskutyák száma. Az év végéig mindössze 430 kölyökre számítanak, szinte csak a csoda mentheti meg őket attól, hogy felkerüljenek a veszélyeztetett fajták listájára.

A The Kennel Club szóvivője, Bill Lambert az ügyben úgy nyilatkozott, a fajta nem kap elég figyelmet, mellőzöttnek számít. Az influencerek sem foglalkoznak az angol pointer kutyákkal, és mivel nem promótálják őket a közösségi médiában, nem számítanak elég trendinek ahhoz, hogy az emberek egyáltalán felfigyeljenek rájuk. Mindeközben Nagy-Britannia legnépszerűbb kutyája a labrador a maga éves 36443 regisztrált kölyökkutyájával. Korábban egyébként a francia bulldog volt a kedvenc, ám idén 11%-kal alul maradt.

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

Forrás: telegraph.co.uk
Kép: Pixabay
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...